Što mogu Plant s kukuruzom

? Uzgoj kukuruza sebi znači da znate točno kolikopovrća je zbrinut na svakom koraku , od sjemena do žetve . Rezultat je pravi ljetni blago - kukuruz za svoj stol . Ako već idete kroz sve nastojanju da raste kukuruz , posijao drugih biljaka zna da bude koristan za kukuruzne biljke u isto vrijeme i povećati svoj ​​prinos i uživanje u svom vrtu . Kukuruz Osnove

Za uspješno rastu drugih biljaka s kukuruzom , naučiti Kukuruz je ukupne potrebe za zaštitu okoliša . Redovita kukuruza treba dušik - bogata tla koji prosjeci iznad 50 stupnjeva celzijusa u vrijeme šivanja . Extra - kukuruz treba tlo deset stupnjeva toplije . Biljka kukuruza sjemena u sunčanom položaju oko 14 inča , osim u redove razmaknute 3 noge apart - to omogućuje vjetra oprašivanje za kukuruz . Nakon što je u tlu , zadržavanja vlage tla i oploditi biljku nakon što dosegne 12 cm visok pomoću 20- 20-20 - blend gnojivo .
Tri sestre

Irokezi legenda kaže da je kukuruz , tikvice i grah su tri sestre koje uspijevaju najbolje kad odrasli zajedno . Povijesno Indijanci učinio upravo to ; oni interplanted tri usjeve u jednom humku . Ova tradicija se nastavlja na mnogim farmama danas . Kukuruz je stabljika pruža prirodan podršku rasta za grah trkača , a lišće nijansusquash . Grah također dodati dušik tla , jačanje biljka kukuruza . Squash je ulogu u ovom trojstvu je obeshrabriti male životinje iz gricka kukuruz ; ona također pruža prirodni malč od svojih lišća i vinove loze .

za uzgoj tih zajedno uspješno biljka svaki zrna kukuruza u nakupine blata u punom suncu . Space humci 5 metara apart . Koristite 3 sjeme za svaku 3 - noga četvornih prostora . Nakonkukuruza doseže 4-5 cm u visinu , plijeviti nasip i dodati 3 biljke graha oko bazi kukuruza , oko 3 cm od stabljike . Stavite humaka tri squash sjemena svake između svakog kukuruza i graha - nasip .
Bilje

Kopar i buhač pratilice bilje za kukuruz . Oni privlače korisne insekte i odvratiti životinjice kao što su crvi i crva od rajčice, koji napada oba rajčica i kukuruza . Ako ste raste squash s kukuruzom , znam da kopar također odvraća squash bugova . Buhač isto tako pruža deratizacije za neke mrava, žohara i muha .
Cvijeće

Neka vaši kukuruz redovi vizualno upečatljiv dodavanjem cvijeće . Suncokreti i neveni su dobar pratilac cvjetovi za kukuruz biljaka . Suncokreti osigurati dodatni hlad za grah bilje koje raste na kukuruzu , a privlače korisne insekte , poput pčela , za oprašivanje . Neveni potisnuti glista i pomoći zadržati japanske bube na zaljev . Budite sigurni da se stavi marigolds na rubu vrta , tako su dobili punu sunčeve svjetlosti koja im je potrebna .

Klima - Sušenje Kukuruz

Kokice i šareni ukrasni kurje oči pripadaju kremenog kukuruza sorti . Za razliku od slatkog kukuruza , te kurje oči zahtijevaju temeljito sušenje prije uporabe . Mnogo sušenja izvodi u vrtu prije žetve , a neki vlage ostaje u zrnu nakon branja . Klim

Více >