Koraci za sadi kukuruz

Kukuruz jepopularna kultura za kućne vrtlara , unatoč zahtijevaju puno prostora u vrtu . Kukuruz raste najbolje u dušik - bogata tla koja se zali često. Vrste

vrste kukuruza su kukuruz ukrasne kukuruz, kokice i kukuruz . Početna vrtlari obično saditi kukuruz ,uobičajena sorta služio na klip na ljetnim roštilja .
Vremenski okvir

Kukuruz je osjetljiv na hladnoću i ne bi trebalo biti posađeno do temperatura tla dosegnuti 60 stupnjeva celzijusa . Većina sorti kukuruza šećerca dospijevaju u 60 do 90 dana od trenutka sadnje . Raznolikost sjemena , uvjeti tla i temperature utjecati na stopu zrelosti .
Sjetva

Pogledajte tvojeg paket za upute o sadnji svoj ​​specifičan razne kukuruz . U principu , trebali zasaditi sjeme približno 1 do 1 1/2 cm dubine i 12 do 15 inča apart . Ostavite 30 do 35 cm između redova .
Razmatranja

Kukuruz oslanja na vjetar za oprašivanje . Plant kukuruz u kratkim blokovima od najmanje tri reda , a ne jedan jedini dugi red kako bi se omogućilo učinkovito distribuciju peludi .
Žetva

Kukuruz je obično spremna za žetvu otprilike tri tjedana nakon što je na ušima pojavljujesvila . Testirajte zrnom prije berbe ; oni bi trebali biti čvrsto i gusto .

Različite vrste kukuruzovina

kukuruz, također poznat kao kukuruz , dolazi u različitim bojama kao što su bijela , žuta , ljubičasta , plavkasto i crna . Postoji pet vrsta kukuruza koji uključuju brašno, kremen , trag , slatko i kokice . Kukuruz se koristi kao žitarica za životin

Více >