Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj kukuruza >> Content

koristi & Vrijednosti za sjeme kukuruza

kukuruz ili " kukuruza ", koji ima znanstveni naziv Zea mays L. , smatražitaricama koje ječlan trava obitelji . Kukuruz je izravno koristi za hranu ljudi i životinja ili obrađuju napraviti hrani i hrani sastojaka koji uključuju visoke fruktoza kukuruza sirup, kukuruzni škrob i lizin , kao i industrijske proizvode kao što su etanol i polilaktatna kiseline . Hrana Izvor

Kukuruz nudi niz esencijalnih hranjivih tvari , vitamina i minerala kao izvor hrane . To je bogata magnezijem, fosforom , manganom , bakra, cinka , željeza i selena . Ona također ima male količine kalija , kao i vitamina B , tiamina , vitamina B6 , niacin , riboflavin , folata i tragove vitamina A i vitamina E. Ona ima visok sadržaj vlakana , antioksidansa , te ima kalorijsku vrijednost od 342 kalorija po 100g i fitokemikalija . Postoje razne zdravstvene prednosti koje se mogu zadobiti od kukuruza , uključujući kontrole dijabetesa , prevencije bolesti srca , snižavanje povišenog krvnog tlaka , prevenciji neural tube grešaka pri rođenju, prevenciju probavnih tegoba kao što su zatvor i hemoroide , prevenciji raka debelog crijeva i Alzheimerove bolesti . Osim toga , minerali održavati normalan rast , zdravlje kostiju i normalno funkcioniranje bubrega , kao i održavanju normalne otkucaje srca i čvrstoću kostiju .
Industrijsku uporabu

Osimvitalni hranjive tvari kukuruza kao izvor hrane , ona također ima važne doprinose za industrijsku uporabu . Kukuruzno ulje se koristi u proizvodnji boja i sapuni , linoleum . Također jebitan sastojak u zavoje i Shortenings . To se koristi za pastu zaslađenu pomoću obrađenog praha iz kukuruza zove sorbitol , koja je proizvedena iz kukuruza šećera dekstroze i koristi se kao pasta za zube niskokalorični , topljiv u vodi , punila. Druge upotrebe uključuju kukuruzno ulje - based tinta korištena u novinama tiskanje , kukuruzni izveden limunske kiseline se koriste u pripremi deterdženta za pranje rublja i ravnih roba izrađene s kukuruzni škrob . Također se koristi u proizvodnji guma , u kojoj je kukuruzni škrob se posipa po kalupa prije lijevanja gume kako bi se spriječilo lijepljenje iz gume za kalupe . Kukuruzno brašno se koristi u proizvodnji porculanskog dio svjećice .
Alkohol Proizvodnja

sjeme kukuruza je visok u sadržaj šećera . To je obrađen za proizvodnju alkohola za uporabu s benzinom kao gasohol . To je dobar izvor etanola koji se koristi u industriji destilerije . Kukuruza i fermentira za proizvodnju kukuruza tekućine za proizvodnju piva i proizvodnje viski . Proizvodnja piva uključuje proces liječenja slad pretvoriti i ekstrakt škrob ječma na probavljive šećere pomoću amyloytic enzimi iz slada slijede kvasac fermentacije . Potražnja za lakši , manje - punjenje piva je dopušteno korištenje više rafiniranih izvora ugljikohidrata poput suhih pomoćnim prvenstveno suhih mljevenih kukuruza krupica , slomljena riža , rafinirane kukuruznog brašna i od nedavno, dekstroze i kukuruzni sirup . Kukuruz je glavni ugljikohidrata koristi u proizvodnji viski . Na primjer ,tipično kanadski viski je napravljen od mješavine od oko 90 posto kukuruza , 5 posto raži i 5 posto ječmenog slada .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-corn/1016104215.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.