Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj kukuruza >> Content

Kukuruzno ulje kao alternativni izvor goriva

Zabrinutost s povećanjem cijene nafte i kritičnim pitanjima vanjske politike u svezi s ovisnosti o stranoj nafti pomagala su doveli do povećanja značaja za biogoriva u Sjedinjenim Američkim Državama . Korištenje usjeva za goriva umjesto tradicionalnih prehrambenih proizvoda povećao troškove hrane . Kukuruzno ulje predstavlja jedan napor kako bi proizvodnja biogoriva učinkovitiji . Razmatranja

svijetu , etanol jenajviše koristi tekućina bio - gorivo . U SAD-u , najviše se etanol od kukuruza .
Vremenski okvir

Godine 1980 , samo 175 milijuna galona etanola su proizvedene u SAD-u . Do 2007 , koji je povećan na 6.500 milijuna galona .
Upozorenje

Tri pitanja s korištenjem etanola su veći troškovi hrane ,količina potrebno gorivo za obradu kukuruza u etanol , iuništavanje staništa što više zemljišta se obrađuje s kukuruzom .
rješenje

djelomično rješenje problema s etanolom je biproizvodnja učinkovitiji . Neki nusproizvode za proizvodnju etanola su kukuruzni gluten brašno, gluten hrane i kukuruzno ulje . Tehnologija je razvijena za izdvajanje kukuruzno ulje od sušenog žita . Ovaj kukuruzno ulje može biti prodana kao ulje ili pretvoriti u bio- goriva , kao što su biodizel .

Prednosti

Općenito , proizvođači etanola pretvoriti posudu kukuruza na 2,75 litara etanola. Do vađenje kukuruzno ulje , dodatnih 0,25 litara goriva će se stvoriti .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-corn/1016104299.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.