Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj kukuruza >> Content

O kukuruza

Kukuruz , također poznat kao kukuruz , jevrsta žitarica . Korištenje kukuruza prema ljudima se može pratiti unatrag tisućama godina . Kukuruz je prvi put korišten u srednjoameričkoj geografske zone , no brzo je prevezen u svijetu u 15. stoljeću . Kukuruz se uzgaja i komercijalno i po dvorištu vrtlari , te jenajviše narasla žita u svijetu . Svake godine , milijuni tona kukuruza se koristi za ljudsku i životinjsku hranu . Povijest

Kukuruz ima dugu povijest među ljudima . Istraživači i antropolozi su sigurni od kada su ljudi prvi počeli koristiti kukuruz . To se temelji na činjenici da je prvi kukuruz je korišten već 3450 pr . Kukuruz je postaotemeljna hrana za Srednjoameričkih društvima . Do 1200-tima , kukuruz je proširila iz Južne i Srednje Amerike na ostatak Sjevernoj Americi . U 1700 , autohtoni stanovnici američkog kontinenta dao kukuruz za europski doseljenici . Zrno brzo proširila širenje na ostatak svijeta .
Značaj

Kukuruz je održao značajan značaj za razne civilizacija diljem svijeta . Cijelog društva su formirana oko kukuruza kao glavni izvor hrane . Značaj kukuruza da ljudska populacija je nastavila rasti u moderno doba , kako u ekonomskom proizvoda i kao prehrambeni proizvod . Kukuruz je Sjeverna Amerika je većina široko uzgajaju žitarice . Na primjer ,američki raste više od 270 milijuna tona kukuruza godišnje . Kukuruz je znatno koristi u hrani za životinje , posebno za domaće životinje ( npr. stoku i perad hrani ) . Kukuruz je takođerznačajan sastojak u različitim ljudskim hranu i tehnoloških inovacija (poput biogoriva ) .

Vrste

Postoje razne vrste kukuruza ( tj. kukuruza .) Novi hibridi kukuruza puštena u uporabu svake godine . Trenutno , postoji više od 50.000 kukuruz geni katalogizirane od strane Američke nacionalne zaklade za znanost . Hrana kukuruz ,vrste kukuruza najčešće susreću strane potrošača , može se podijeliti u glavnih tipova odvojenih njihovo korištenje hrane . Na primjer , tu je brašno kukuruz , kokice , kukuruz (rezultat genetskom mutacijom koja rezultira kukuruza s pretjerano visokim sadržajem šećera ) i Pod kukuruzom . Feed kukuruz koristi za životinje su slične kukuruza namijenjenog za ljudsku uporabu , ali je općenito niže kvalitete .
Funkcija

Postoje četiri glavne funkcije za kukuruz u moderni , Zapadno društvo . Najčešći funkcija za kukuruz je kao hrana , bilo za ljude ili kao stočne hrane . Kukuruz se također koristi kao osnovni sastojak u kemijskim i ljekovitog tehnologije . Na primjer , kukuruzni škrob - izvedeni se koristi u proizvodnji plastike . Treće , kukuruz se koristiti kao biogorivo sastojak u proizvodima kao što su etanol (alternativni fosilna goriva ) . Konačno , kukuruz može biti korišten za ukrasne namjene . Nekoliko sorti kukuruza su razvijeni i uzgaja za svoje svijetle kernel bojama .

Razmatranja

Vrtlari zainteresirane rastuće kukuruza treba uzeti u obzir specifične potrebe biljke . Kukuruz treba puno sunca i pH tla od 6.4 . Tlo također mora biti izmijenjen s gnojivima , zbog Kukuruz je pretjerano - visokim nutritivnim zahtjevima za rast . Kukuruz ili se mogu saditi iz sjemena posijano 1 cm dubine , odnosno počeo s rasada . Kukuruz treba zalijevati najmanje jednom tjedno . Stabljike će onda nicati kukuruz koji se općenito mogu biti dobivenih 20 dana nakon što se pojave kukuruzne svile .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-corn/1016104302.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.