Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj kukuruza >> Content

O Uzgoj Kukuruz

Uzgoj kukuruza jeprilično jednostavan proces koji je popularan u SAD-u tijekom proljeća i ljeta . Vrt ili polje nečistoće treba obrađivati ​​kako korova i stijene može ukloniti kako bi se omogućilo maksimalno rast i okus potencijala . Kukuruz mogu uzgajati po prosječnoj vrtlar , kao i entuzijast poljoprivrednik , za prehranu i dobiti . Osušeni kukuruz ljuske može se reciklirati i pretvoren u atraktivnim jesenskih ukrasa za obrtničke projekte i dvorište dekor . Vremenski okvir

Kukuruz obično sade u zemlju nakon prijetnji za dodatnim mraz je već prošlo . U sjevernim državama , rano proljeće mjeseca , kao što su krajem ožujka ili početkom travnja su idealno vrijeme da se biljka kukuruza sjeme . Nakon kukuruz se sadi u punom suncu , to treba zalijevati temeljito svaki dan dok ne nastupi klijavost , što je obično oko 14 dana . Nakon što su sjemenke počele izljev , zalijevanje treba se odvijati svaki drugi dan , osim ako je došlo do prekomjernog kiše . Kukuruz dosegne svoj ​​puni vrhunac rasta nakon što je oko 5 do 6 mjeseci. Za kukuruz , klasje može se bere čim su u potpunosti razvili . Na polju kukuruza ,kukuruz mora požutjeti i smeđe i isušiti prije nego što može biti dobivenih ižita može se prodati na tržištu .
Identifikacija

Kukuruz je obično žute ili narančaste sa bljeskovima bijele na krajevima . Obično se prodao u sjemenkama , kada je suho . Nakonkukuruza raste , što počinje kao mala sadnica koje izgledaju slično kao korov , ali imaju dva velika lišće ide van na obje strane . Kaokukuruza raste , to će rasti ravno prema gore i okrenuti duboko zelene boje , s žućkastim bijelim resicama mliječnog nitima koje proizlaze iz ušiju . Kaokukuruz suši , to će se pojaviti tamnije boje i biti crumbly ; gotovo papira kao što je na dodir . Kada se kukuruz bere nakon što su ljuske uklonjene ,kukuruz će se pojaviti bilo svijetlo žute ili žuta s bijelim mrljama kukuruza tijekom. Kukuruz izgleda slično , ali čini se da je tamnije boje iza ljuske


vrste

Postoji nekoliko varijacija kukuruz . ; početkom žetve i dvo - boje su slatkedva najpopularnija . Kukuruz jevrsta kukuruza koji se uglavnom koristi za ukrasne svrhe , a mogu biti crno-bijelo , kao i narančaste boje . Plavi kukuruz se također koristi iz dekorativnih razloga , ali se najčešće koristi za tortilja čips koji se može jesti s salse i Nachoe . Polje kukuruza koristi kao gorivo , kao i žitarica i stočne hrane za mnoge životinje .
Veličina

Svi kukuruz počinje kao mala sjemena oko veličine pola denar . Kaokukuruza i dalje klijati i rasti , može doći do više od 6 do 12 metara . Mnogi vrtlare biljka kukuruz njihovu u različitim intervalima , tako da se može kukuruz dobivenih u različito vrijeme , uz tipično nekoliko tjedana . To omogućava za dotok svježeg , slatkog kukuruza u cijeloj sezoni berbe .
Geografija

polja kukuruza jezajedničko usjeva u poljoprivrednim zajednicama i farme diljem Srednjeg zapada i gornji Midwest . Države uključujući Michiganu , Ohiu , Indiani, Iowi i Illinoisu bi kukuruz jedan od njihovih najboljih poljoprivrednih proizvoda u ljetnim mjesecima . Kukuruz najbolji se uzgaja u propusnom tlu uvjetima u punom suncu. Kukuruz nije teško rasti i napredovati u otežanim uvjetima tla kao što su gline i šljunčanim tlima , kao dobro.


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-corn/1016104303.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.