Što je Bt pamuk

? Prema Sveučilištu Tennessee u poljoprivrednu savjetodavnu službu , Bt pamuk jegenetski modificirani pamuk kultura koja ima jedan ili dva gena iz bakterije tla umetnute u sjemenki pamuka . Bt pamuk je opisao sa Sveučilišta u Tennesseeju kao proizvodnju insekticida proteina i toksine koji smanjuju količinu pamuka izgubio na insekte . Povijest

Bt pamuk sjeme je uveo Bollgard pamuk , zaštitni znak Monsanto skupine . Bt pamuk je prvi put uveden u SAD- u 1996 u skladu s Kalifornijskog sveučilišta u San Diegu , a bio je usmjeren na smanjenje učinaka pupa duhana i ružičastoj crv sjemenog tobolca pamuka . Ispitivanja je počeo u isto vrijeme u cijelom svijetu na prelasku American Bt pamuk sjeme pamuka proizvedenih u drugim zemljama , uključujući Indiju , prema znanost i razvoj mreže . Kasnije verzije Bt pamuk su uvedeni u 2003 i 2004 s ciljem smanjenja utjecaja na širi raspon insekata od izvorne verzije .
Bakterija

University of California San Diego opisuje Bt pamuk što sadrži bakteriju naziva Bacillus thuringiensis ( Bt ) . Spore Bt proizvode kristalne proteine ​​koji su toksični za mnoge oblike kukaca , što dovodi do njegove upotrebe kao insekticid . University of California u San Diego izvješća Bt se naći diljem svijeta u različitim tlima u vrlo malim količinama koje proizvode tisuće različitih sojeva Bt . University of California u San Diego izvješća Bt ne proizvodi trovanja hranom bjelančevine , Unatoč tome što ječlan trovanja hranom Bacillus Cerus obitelji bakterija ; Bt pamuk ima vrlo male šanse za unakrsne kontaminacije zbog nedostatka upotrebe u proizvodnji hrane .

Prednosti

prednosti koje nudi Bt pamuk su objašnjene na Sveučilištu u San Diegu u Kaliforniji kao uključujući i smanjenje troškova po jutru između $ 25 i $ 65 u godinama 1996 do 1998 od prskanja insekticida . Bt pamuk usjevi se procjenjuje na Sveučilištu u Kaliforniji, San Diego kako bi dale su oko 5 % više nego pamuk tradicionalno uzgajaju pamuk usjeva zasađenih u istom vremenskom razdoblju .
Problemi

prema znanost i razvoj mreže , Bt pamuk usjevi u Indiji su pogođeni crv sjemenog tobolca pamuka koji postaje otporna na Bt toksina i proteinima proizvedenim Bt pamuk . Bt pamuk je jedan od 21 genetski modificiranih usjeva uvedene kako bi 21 zemalja širom svijeta do 2006 . Četiri od 21 usjevi su izvijestila o znanstvenoj djelatnosti i razvoj mreže kako bi bili pogođeni otporni na insekticide početku uvedeni na usjevima insekata .

insekticid

insekticid uveo u svakoj verziji Bt pamuk je izvijestila University of California u San Diegu kako bi se stvorio biti specifičan za insekte na kojoj je cilj . Korištenje Bt pamuk kao organski oblik insekticida obično koristi u organskoj poljoprivredi i zračnog prskanja urbanim područjima .

Kako Usporedite propan insekata Foggers

Većina obitelji i kućni ljubimci vole biti na otvorenom, u toplim mjesecima u godini . Međutim , s prijetnjama komarca i krpeljnog bolesti , ugriza insekata i dosadne buhe , biti izvan potencijalno znači stavljajući svoje ljubimce i obitelj u opasnos

Více >