Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj namirnica >> Content

Da li voće sazrijevati nakon što je Izrežite

? Svatko tko je kupio tvrdi bananu na trgovine i spremio je u kući za nekoliko dana zna da je banana i dalje sazrijevati nakon berbe . Grožđa i naranče , s druge strane , ne više sazrijevaju . Oni samo će istrunuti . Zrenja razlika među voća leži u iznosu od hormona biljnog zove etilen da oni proizvode , a načini postoje za promicanje zrenja povećanjem taj hormon biljka . Etilen i zrenja

voće često počinje kao cvijeta ili cvijeta , a nakon oplodnje , što raste kroz mnoge faze dok se ne dostigne zrelost . Zrenje počinje tek nakon štoplod sazrijeva , a tijekom tog vremena , ona mijenja boju i teksturu i razvija svoj ​​karakterističan okus . Tvar koja aktivira procesa dozrijevanja je etilen ; Molekula obuhvaća dva atoma ugljika i četiri vodikova . Kad etilen dosegne kritičnu koncentraciju u plodu , obično od 1/10th do 1 dijela na milijun , dozrijevanje voća a počinje . Nakon što se taj proces počne , to je nepovratan .
Iznos od strane Variety

obilježje voća koja određuje da li ili ne to mora ostati priključen na postrojenju sazrijevati je količina etilena ona proizvodi . Voće koje proizvode relativno male količine etilena su bobičasto voće, agrumi , grožđe, šipke i višnje . Oni moraju dozrijevati na stablu . Kruške, breskve , banane , avokado i mnoge druge plodove , s druge strane , proizvode veće količine etilena i dalje sazrijevati nakon berbe . Proizvođači često ih pokupiti prije nego što su zreli jer su čvrsto onda , što ih čini sposobnijima da izdrže obradu i prijevoz .
Ubrzanje zrenja

izvana primjenom etilen može ubrzati proces zrenja plodova koji već proizvode veće količine hormona etilena , ali to nema puno utjecaja na one koji proizvode malo etilen . U posljednja voća , zrenja je puno više povezan s procesom sazrijevanja , te ih odsijecanje iz postrojenja ograničava taj proces . Način izvana primjenom etilen može biti kao jednostavan kao sprečavanje rasipanje zrenja agent u zraku . Zato što možete napraviti kruške, breskve , banane i mnogi drugi plodovi dozrijevaju brže stavljajući ih u vrećice .
Hladnjak ili Ne Hladnjak

Iako voće niske u etilena ne dozrijevaju nakon berbe , neka trune brže od drugih i treba staviti u hladnjak čim je prije moguće . Ti plodovi su najviše bobice , kao i smokve i lychees . To je u redu ostaviti agrumi, lubenica , mogranja i kumquats na sobnoj temperaturi , ako želite . Oni neće sazrijevati , ali oni propadaju sporije nego nekim drugim voćem . Voće koje i dalje sazrijevati treba ostati izvan hladnjaka dok oni imaju odgovarajuću boju i teksturu . Prerano rashladnih ih čini ih gube okus i okrenuti blijed .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-edibles/1016022665.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.