Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj namirnica >> Content

Identificiranje Ukrasne Kale

Ukrasne kelj, ponekad zvan cvjetanje kelj , jebujna biljka koja raste velike i šarene lišće . Kao i bilo koje druge vrste , ukrasni kelj je jestivo , a često se koristi kao živoj ukras . Nekoliko vrsta ukrasnog kelja postoje, a gotovo svi su hrabar u hladnom vremenu i čest kao jesen krajobraznog biljaka . Identificiranje ukrasne kelj zahtijeva promatranje biljke mogućnosti . Sužavanje vrsta ukrasnog kelja do točne vrste je teško , jer pojedini hibridi postoje. Međutim , možete ga razlikovati od ne - ukrasne vrste kupusa , kelja i drugih lisnatog bilja . To je ono što vam je potrebno
mjernoj traci
pokazati više Uputstvo Screenshot
1

Ispitati pozicioniranje biljke lišće . Lišće u središtu treba biti što izgubiti , kao i one na eksterijeru . Ako oni čine glavu , kao puterice na primjer ,vrsta je vjerojatnijekupus biljka .
2

Promatrajte bojanje biljke . Ukrasne kelj može biti u boji bijele, crvene , ružičaste, plave , ljubičaste i lavande . Neki od vanjskih listova može bititamno ili svijetlo zelene , ali barem 50 posto od biljke treba imati svijetlu boju . Ako su listovii zelene boje u cijeloj ,biljka može biti zajednički kelj ili kupus , ali ne i ukrasno kelj .
3

Izmjerite visinu uzorka . Ukrasne kelj raste između 1 i 3 metra visok , u prosjeku . Akobiljka je znatno veći od 3 metra , ili puno manje od 1 pješice , to bi mogao bitiHosta ili mala kupus .
4

Razmislite doba godinebiljka raste . Mnoge biljke su zimogrozni , ali ukrasnog kelja lako mogu preživjeti ispod smrzavanja . Raste najbolje između ranu jesen i krajem zime , proizvodnju briljantne boje i gust lišće . Akobiljka pojavljuje netolerantni prema hladnom vremenu ili grebenu kad stigne jesen , to nije vjerojatno ukrasno kelj .
5

razbiti jednu od biljke lišće i miris ga . Kale ima izrazit miris , nešto sumpornu i slične svježe narezane kupus . Neki pojedinci naći miris kelj ofenzive i podsjeća na ribu ili kiselo mlijeko . Akobiljka nema miris , to bi moglo bitiHosta ili drugog lisnatog bilja .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-edibles/1016022703.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.