Zašto su moje Krumpir venuću

? Krumpir sulako usjeva rasti i nagraditi vrtlar s mnogim gomolja koji dućan za dugo razdoblje . Krumpir može biti pokrenut od komadića krumpira kupljenu u trgovini ili sjemenskog krumpira . Većina sjemenskog krumpira imaju certifikat , što znači da su bili pregledani na terenu i kod berbe za bolesti . Krumpir sorte su dostupne koje su otporne na zajedničkim Wilt bolesti poput Verticillium i Fusarium wilts . Ove wilts utjecati na biljke u velebilje obitelji , poput patlidžana , rajčice i krumpira . Krumpir rasta

Krumpir ima nekoliko faza tijekom rasta . Prvi je vegetativno , gdje su oči proizvode klice koje uskoro razviti lišće . Zatim korijeni oblik koji proizvode prostirku u top 18 do 24 centimetara tla . Dalje , gomolja pokrenuti i početi da se skupno . Konačnobiljka se stavlja svu svoju energiju u formiranju gomolja ilisnato vegetacija umire natrag . Požutjeti i venuće vidljivog biljka jeznak da je vrijeme za početak berbe gomolja .
Verticillium Wilt

Verticillium Wilt jeuobičajena bolest krumpira i vrlo zarazna . Certificirani sjemenskog krumpira i dalje može nositi patogen i dalje postoji u tlu , čak i preko zime . Simptomi se pojavljuju nakon sušnog razdoblja ili kadabiljka je jako opterećena s kulturom . Na dnu lišće početi žute i dobiti u obliku slova V lezije na terminalnim krajevima . Lišće osušiti i otpasti . Zaražena biljka obično preživi , ali to će izgleda zakržljalo i proizvodnja će patiti .
Fusarium Wilt

Postoji nekoliko vrsta Fusarium gljivica , koji uzrokuju hoćeš . Znakovi bolesti prvi put pojavljuju u mid - to- krajem sezone , s najgorim simptomima u toplom i suhom vremenu . Prvi znak je venuća, koja se može dogoditi samo na jednoj strani biljci krumpira . Zatim lišće nestati i požutjeti . Na kraju lišće dobiti brončanu boju i isušiti . Bolest radi svoj put prema gore iz baze biljke i contortsproizlazi , da ih spriječava od formiranja normalno . Unutar stabljike jetamna čokolada smeđa boja . Biljka će umrijeti od ove bolesti .

Vodnog gospodarstva

krumpira biljke trebaju puno vode tijekom aktivne proizvodnje gomolja ili će uvenuti . Oni trebaju razinu vlage u tlu od 60 posto na 80 posto, te su vrlo osjetljive na stres vlage . U početku biljke trebaju 0,02 inča vode dnevno , što povećava za 0,25 inča do vremena lisnato bilje uzgaja i širi . Jedini put zahtjevi su smanjiti je na kraju sezone , kada formiranje gomolja govore završen .

Kako napraviti Lubenica Noćenje

Lubenica zauzimaju puno prostora u vrtu , tako da ima smisla pripremiti krevet pravilno osigurati obilje žetve . Lubenica zahtijevaju dobro isušen mjesta koja primaju obilje sunca za najbolji rast . Biljke poslati duge taproots koji traže vlagu dubok

Více >