Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj namirnica >> Content

Cink nedostatak u jagode biljka

Baš kao i vi , vaši jagode potrebna cink u tragovima količinama kako bi osigurali zdrav rast . Količina cinka jagode potrebna je vrlo mala , a mnogi tla sadrže cink u dovoljnim količinama . No, neki su tla nedostaje . Ako su vaši jagode pate od nedostatka cinka , oni će pokazuju izrazite simptome koje možete koristiti kako bi ih dijagnosticirati . Simptomi

Nedostatak cinka je najvjerojatnije na pjeskovitim tlima koja su niske u organske tvari . Ako su vaši jagode pate od nedostatka cinka , vi ćete početi vidjeti zelene margine ili aureole uz rubove mladih listova . Oštrice od tih listova će postati tanji i uži na bazi kaolist raste ; lišće će požutjeti , abroj plodova po biljci će se smanjiti , čak i ako jeprosječna veličina svakog voća ostaje normalan .

Razine

koncentracijeidealno cinka u Krilo tkiva vaših jagoda je oko 35 dijelova na milijun ; razine u 20 do 50 dijelova na milijun rasponu su normalne . Razine ispod 20 dijelova na milijun jamči dodatak cinka , a možda i akcije ispraviti pH tla . Ako sumnjate na nedostatak , možete uzeti uzorke tkiva lišća iz vaše biljke i poslati ih u laboratorij na testiranje . Mnogi sveučilišni programi poljoprivredne proširenje ponuditi ove vrste testova za poljoprivrednike i vrtlare ; Raspitajte se kod svog institucije kako bi se utvrdilo kome se možete obratiti za više informacija .
tla i primjena

testirati tlo umjesto biljnog tkiva , ako vam je draže ; svoje područje u sveučilišni ag savjetodavna služba će osigurati testiranje tla . Nabavite test kit , što je rijetko više od jednog podsjetniku i kartonsku kutiju , i ispuniti kutiju sa zemljom , slijedeći upute pažljivo . Ako jeuzorak tla prikupljeni od najboljih 12 inča , da ne bi trebali imati cink čitanje ispod 0,5 dijelova na milijun . Ako otkrijete da vaša zemlja ili biljno tkivo je nedostatak cinka i pokazuje uobičajene simptome , naći gnojiva spoj koji sadrži cink sulfat ili cink komplekse . Također možete koristiti list sprejevi koji sadrže cink , ali to nose potencijal za oštećenja nezreli lišća i plodova .

Razmatranja

tla pH jevažan čimbenik treba imati na umu . AkopH previsok za svoje jagode , oni će biti u mogućnosti da dobije cink im je potrebno - iako oni pokazuju simptome nedostatak cinka ,pH jepravi problem . Ispitivanje tla može odrediti je li vaša zemlja previše alkalna za jagode . Ako se to doista ispasti da seslučaj , ne vrijede više cinka - to neće pomoći . Pokušaj prelaska na gnojiva koja će smanjiti pH tla poput amonijevim sulfatom umjesto. No, budite sigurni da je ne pretjerati -pretjerano kisela tla može uzrokovati probleme za vaše jagode , previše

.
od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-edibles/1016104814.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.