Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj namirnica >> Content

Sorti havajski ananas

Hawaii je dom masovne proizvodnje komercijalne ananasa više od 100 godina . Država jemjesto proizvodnje ananasa Dole , jedan od najvećih ananasa operacijama u svijetu , abroj različitih sorti ananasa raste diljem otoka . Neke vrste su porijeklom Havajima , dok su drugi bili presađeni iz drugih područja . Svaka sorta ima poseban uvjet rasta i nešto drugačiju slatkoću i okus . Glatko Cayenne

glatka cayenne ananas uzgaja jersorta ima vrlo malo bodlje , što proizvodnju čini lakšim . Također je prilično velik , težak oko 10 kg. To je viši nego u većini ananasa sorti i ima svijetlu narančastu koru kada sazriju , koji ima sočan okus . Sorta je osjetljiva na bolesti , a to je previše osjetljiva na brod svježe za velike udaljenosti . Dakle ,glatka cayenne ananas nije često transportira svježi kontinentalnim Sjedinjenim Američkim Državama i procesuiran lokalno prije slanja .
Hilo

Hilo je još jedan niz ananasa uzgaja u cijelom Havaji . Plod je manji od većine zajedničkih ananas , jer rijetko teži više od 3 kg. Sasvim je okrugla i ima mnogo bodlje i odojak , koje čine proizvodnja teško . Sorta ima vrlo malu krunu vrh , a proizvodnja Hilo je vrlo ograničena u cijeloj Havajima .
Red Španjolski

Red Španjolski je još sorta koja je ograničena rast na Havajima . Ovaj tip je češći u Puerto Rice , Meksiku i Venezueli . Plod je okrugla s narančasto- crvene kore i blijedožute voća . To ima duboke bodlje , ali to je jako slatko s jedva bilo kiseline . Osim toga , teži 3 do 6 kg. Voće nije dovoljno vlaknaste za konzerviranje , a najčešće se prodao svježe ili juiced . Red Španjolski rijetko se uvozi svježe kontinentalnim Sjedinjenim Američkim Državama .
Abacaxi

Abacaxi ananasa ima ograničenu proizvodnju na Havajima . Raznolikost je mala i okrugla , a rijetko teži više od 3 kg. Plod je bijela ili vrlo blijedo žuta kada je zrela . To je posebno sočno i često se pretvorio u sok umjesto konzervirane ili prodati svježe. Biljka ima faktor niskog prinosa, a tako rijetko daju komercijalno .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-edibles/1016104815.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.