Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj namirnica >> Content

Lubenica To proklinje lako

Iako postoje mnoge vrste lubenica --- u rasponu od 5 funti zamrzivačem lubenice na 45 - pound Jubilej lubenice --- sve vrste jednako su osjetljivi na truljenje , ako su suočeni s nepovoljnim uvjetima , kao što su previše vodi ili vlazi . Toplina i voda i pridonijeti rastu bakterijskih i gljivičnih infekcija , koje mogu prodrijeti u vina i tla , a može izazvati sve vrste lubenica razvijati crne mrlje . Vrste lubenice

Najmanje lubenice su poznati kao " zamrzivačem " lubenice , zbog činjenice da ih se može skladištiti u većini hladnjaka . Oni vagati 5-15 funti, a uključuju sorti kao što su šećer Baby i Tiger Baby.

Mid - size vrste lubenica su Allsweet , Crimson Sweet i bez sjemena lubenice . Ove vrste lubenica vagati 10-35 kilograma, a obuhvaća dug popis regionalnih sorti . Žute ili narančaste tijelo tonirana lubenice su također uključeni u ovu kategoriju .

Najveći vrsta lubenica jejubilej , koji teži 20 do 45 funti.
Belly Rot

Kada je bilo niz lubenice doživljava ono što je poznato kao " trbuh trulež " ---ocrnjujući kože na voće --- to je običnorezultat previše vode , bilo kao posljedica vlage i kiše . Tipično ,dio lubenice kože koja se dodiruje tlo razvija crnu točku , koja se širi . Ako vidite lubenicu pogođeni ovim , poboljšati drenaža u prostoru, tako da nije toliko skuplja voda na terenu .
Bakterijska Rot

Bakterijska istrunuti , također poznat kao bakterijske mrlja , također može utjecati na sve vrste i tipove lubenice . To jerezultat gljivične infekcije raste na lubenicu , što ječesta pojava kada se susrećete sa slatko voće raste u toplim i vlažnim uvjetima . Također izgleda kao crna mrlja na lubenicu , iako za razliku od trbuha truleži , to ne mora nužno nastaviti na mjestu gdje je plod dotakne zemlju .

Ako vidite bakterijske truleži , sprej područje s fungicidima . Slijedite upute proizvođača , kao i na to koliko se sprej često i kako . Budući da je ova gljiva može živjeti u tlu godinama , suzdržite se od sadnje lubenice na tom istom mjestusljedeće sezone .
Crna Rot

crna trulež lako se može miješati s trbuh truleži ili bakterijska trulež , kao što također stvara poplavljenom crnu mrlju na lubenicu . Međutim , možete ga prepoznati kao crne truleži , jerpreplavljen mjesto počinje kao masnu izgleda mane prije nego potamni . Crna trulež također uzrokuje lišće lubenica loze požute , jedan od najvažnijih znakovi .

Ako su vaši lubenice utjecajem crne truleži , koristite fungicida , baš kao što bi s bakterijske truleži , te se suzdržati od sadnje lubenica na istom mjestusljedeće sezone . Oba bakterijska trulež i crna trulež su uzrokovane gljivične infekcije koje mogu živjeti u tlu godinama . Osigurati da je tlo dobro dreniranom i ne zadržavaju puno vode će pomoći spriječiti obje ove gljivične infekcije .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-edibles/1016104974.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.