Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj namirnica >> Content

Hass avokada Uzgoj Temperature

Avokado jevoće s bogatom kremastom kašu s mnogo vitamina i zdravih masti . Biljke nastao u Meksiku , ali se sada uzgaja u toplim klimama diljem svijeta . Kalifornija i Florida su vodeći proizvođači u Sjedinjenim Američkim Državama , ali prinosi variraju s obzirom na hladnoću , sušu i vjetar izloženosti . Hass jemeksički /gvatemalski hibrid koji je počeo proizvodnju u 1932 . To je jedan od više hladno - jednogodišnja sorti , ali to još uvijek zahtijeva temperature iznad 50 stupnjeva, do cvijeta održati najmanje tri dana nakon što cvjeta . Opis

Hass avokado čine više od 80 posto kalifornijskog tržišta i potiskuje ostale sorte u Teksasu i Floridi . To jesrednja plod s tamno ljubičasta - na - crno, jako teksturom koži kada je zrelo . Kremasta Meso je s malom sjemena . Hass avokado su hrabar do 26 stupnjeva . Avokado je neobičan po tome što ne dozrijevaju dok bere , i oni mogu biti pohranjeni na stablu već neko vrijeme .
Povijest

Hass avokado je razvijen od strane mail prijevoznik u 1926 . On nije bio zadovoljan svojim hibrid , ali njegova obitelj je intervenirala istablo je dopušteno zrele . Rezultat je biomraz - tolerantni , ukusna i high - proizvodnju sorta .

Uvjetima uzgoja .

Avokado raste u Floridi , Kaliforniji i na Havajima gdje je proširena zamrzava su rijetke . Hass rastu u zatvorenom prostoru na neko vrijeme , ali kaobiljka prelazi 50 metara , kada zrele , ona mora biti presađena na otvorenom . Avokado zahtijevaju dobro isušen tla u punom suncu na djelomičnu sjenu . Oni trebaju umjerenu pH i mjesto zaklonjena od jakih vjetrova . Mladi Hass avokado trebati barem jedan centimetar dopunske vodu dok uspostavljena . Ljeto tlo treba biti vlažna do dubine od ne više od 9 inča . Zimovanje drveće ne trebaju navodnjavanje . Zagrijte više od 90 stupnjeva utječe na formiranje cvjetnih ako razina vlage ne ​​mogu biti velike .
Zima Zaštita za Hass Avokado

Zaštitite se stablo kako bi se spriječilo winterkill lišća i terminala grane kad se pojave kratkotrajna niskim temperaturama . Kada su stabla su mladi , ogrnuti ih mraz tkanine ili napraviti okvir ogrnuti pokrivač preko cijelog stabla . Malč oko stabla na dubini od 3 inča štiti površinu korijena . Dva hardiest vrste su meksički i gvatemalski , koje su roditelji Hass avokada . Zaštićeni i zaštićenih stabala može preživjeti temperature do 25 stupnjeva .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-edibles/1016105046.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.