Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj namirnica >> Content

Što nije u redu s repa biljke koje susvijetlo zelena boja

? Repa su jedna od jedne najpouzdanijih i bez problema povrća rasti . Ako se zadovolje njihove osnovne uvjete uzgoja , oni rijetko podleći bolesti , i obično se može držati bez oštećenja štetočinjee jednostavnih godišnje plodoreda . Povremeno , korjen biljke ili lišće može postati blijedo zeleni , no to je zbog uvjetovanih problema koji su se lako izmijenjen . Uvjetima uzgoja

Pružanje adekvatne uvjete za uzgoj od početka jenajbolji način za podizanje usjeva bez problema od repa . Rješavanje problema nakon problema pojavljuje se uzeti vremena da ispravi , a sporo ili štosrast biljke . Repa susuper - sezone usjeva , najčešće uzgaja u proljećepada u blagim temperaturama . Oni se uzgajaju u punom suncu ili dio hladu , u dobro isušen tlu bogatom organskim tvarima . Loose tla i dosljedni vlage su neophodni za zdrav razvoj korijena .
Pale Ostavlja

boja lišća repa varira od svijetle do tamno zelene , ovisno o sorti koja se uzgaja . Međutim , ako je lišće počinje gubiti boju ili nestati prema žuta , to može bitiznak nedostatka dušika . To se može ispraviti primjenom ili potpuni gnojivo ili izvor amandmana dušika u tlu . Zajednički amandmani dušika su životinjski izmet , krvni obrok i riblje brašno . Korištenje kompletan gnojiva prije sadnje obično daje dovoljno hranjivih tvari za uzgoj usjeva od repa .
Greening " ramena "

vrhove repa korijenima , odnosno njihovi " ramenima " mnogo pozeleni kada su izloženi suncu. Biljka počinje proizvoditi klorofil , baš kao i lišće učiniti , okreće izložene dio zelenog bilja . Kako bi izbjegli ovu ozelenjavanje , ramena trebaju biti pokrivena zemljom u svako doba . Kako rastu, repa ustati malo gore iz tla , tako da može biti potrebno gomilati zemlje ili kompost oko korijena kao i oni postaju izloženi .

Prehrambena Bezbojni Repa

Repa koji su se razvili blijedo zeleno lišće ili korijenje nisu nužno osuđeni za komposterom . Pale zelje su savršeno u redu jesti , iako je njihov okus može biti drugačiji. Zelene mrlje na korijenu , poput onih na krumpir , može uzrokovati želučane smetnje i alergijske reakcije , a ne treba jesti . Korijeni koji su ozelenio treba biti obrubljen za uklanjanje mrlja , nakon čega su jestivi, a njihov okus ne bi trebalo utjecati .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-edibles/1016105069.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.