Kako rastu Imperator Mrkve

U root - biljnog svijeta , Imperator se odnosi na 6 različitih mrkve sorti kultiviranih komercijalno i u vrtu kuće . Usjevi u ovoj skupini dozrijevaju 65 - 78 dana nakon klijanja , proizvodnju duboke korijene - narančasti oko 10 centimetara . Dvije od sorti su izdvojena za pojedine značajke oni nude : Zlato Pak je dobro za cijeđenje i Orlando Zlato ima 30 posto više karotena od drugih Imperator mrkve . U 6 postrojenja u ovoj kategoriji su dvogodišnje super - sezone usjeva , kao i sve druge mrkve . Ih posijati izravno na terenu u rano proljeće ili početkom fall.Things što vam je potrebno
Lopata
5-10-10 gnojivo
Motika Screenshot mulch
lopatica
Show Više Upute Screenshot
1

do temelja 8 do 10 cm dubine , to navijanjem za smještaj duge korijene . Izvadite kamenje i razbiti razredi tla . Duboko pijesak je idealan za Imperator mrkve . Graditi podigao krevet s idealnim tla i dubinu da se oko manje - nego - idealnim sadnog mjestu .
2

Širi mrkve u tlu obogaćen s 5-10-10 gnojiva . Odaberite brand i nanesite proizvod po stopama navedenim na etiketi proizvođača . Izbjegavajte sjedinjavanje zrnasto organske tvari , kao što su kompost i lišća , u tlo prije sadnje mrkve . Materijal može blokirati razvoj korijena .

3

sijati sjeme mrkve , čimtemperatura tla dosegne 45 stupnjeva F. cilj na žetvu usjeva prijetemperatura poraste na 70 do 75 stupnjeva, F. topline činikorijen prestaje rasti . U jesen , biljka sjeme 10 - 12 tjedna prije mraza . Sijati 2-3 sjemenki po inču , ¼ inčni duboko . Tanke 1 - inčni -visoki sadnice do 1 po inču .
4

zadržati tlo stalno vlažno . Nanesite vodu do dubineImperator mrkve razne imate domete . Zlato Pak proteže 8 cm dubine , a Legend širi 11 centimetara u zemlju , na primjer . Početak ostavljajući površine tla suha između zalijevanje oko 2 tjedna prije berbe . Previše vlage blizu zrelosti može podijeliti korijene .
5

Motika oko sadnica ukloniti korov što su nicati . Mladi mrkva biljke ne natjecati s drugog raslinja za vode i hranjivih tvari . Graditi 2 - inčni - duboko mulch prsten oko svake biljke za suzbijanje korova i sporo isparavanje . Koristite drvne sječke ili naribanu koru , na primjer .
6

Pratite koliko dana sadnice rastu . Iskopati oko Imperator mrkve pažljivo oko datuma kad očekujete biljke biti zrela . Potražite korijenima s ¾ inča promjera kao znak da su spremni za žetvu . Zgrabite vrhova biljaka i povucite po biljke iz zemlje . Ako oni ne mrdnuti , pomicanje tla od oko njih sa žlicom . Pazite da ne ozlijediti korijene s alatom .

Kako rastu jagode u visećim kontejnerima

Uzgoj jagode u košari je ne samoodličan način da se iskoristi prostor , ali također štiti bobice od štetočina , kao što su puževi . Bobice mogu uzgajati unutar ili izvan , ovisno o vremenskim uvjetima i na vašem osobnom ukusu . Lipanj - ležaj i sve k

Více >