Kako rastecvijet korak - po-korak

Uzgoj cvijet nije uvijek tako jednostavno kao pada sjeme na tlo , dodajući vodu i odlazim. Neki nisu ni cvijeće uzgaja iz sjemena , pa čak i kada su oni , to traje preciznost i brine se izmamiti pupoljak od njih . Mnogi različiti koraci ići u uzgoj cvijeća , da li ste u propagiranju biljke iz sjemena , reznice ili podjele . Uzgoj cvijet potrebno strpljenje i brigu , ali trud se isplati kad ste nagrađeni s prekrasnim bloom.Things morat ćete
Rake
Lopata Srpski oštrim nožem
vrtlarskim škarama , opcionalno
Screenshot pokazati više Upute Screenshot Grow cvijet iz sjemena
1

Plant proljetne cvatnje - godišnje cvijeće u ranu jesen . Biljni ljetne cvatnje - godišnjaka u ljeto . Mnoge biljke - cvijeće koje cvatu za jednu sezonu i umrijeti - uzgaja iz sjemena . Višegodišnje cvijeće uzgaja iz sjemena ne može cvjetati nekoliko godina nakon što je zasadio . Bluebonnets , Petunias , Indian deka i gerber tratinčica su među cvijećem koje se razmnožavaju sjemenom .
2

Pripremite klica uklanjanjem svih korov i velike stijene iz tla . Možete izvući kukolj rukom .
3

Do prvih 2-3 cm tla pomoću frezu ili grablje . Popuštanja tla , učinit će to lakše za vodu i zrak da kruži oko sjemena i korijena biljke .
4

Digsadnju rupa , obično između 1-3 cm dubine ovisno o sjemenu , koristeći lopatu .
5

Stavite sjeme u rupu i zatrpavanje tlo . Vi ne morate stisnuti tlo za punjenje sadnju rupu .
6

vodom. Dodajte više prljavštine na razini tla , prema potrebi , nakontlo slegne .
Grow cvijet iz reznica

7

Uzmite reznice od drvenastih cvjetnica u ranim jutarnjim satima . Odaberite zdrav , jedan ili dva - year - old stabljiku da se vaše rezanje , izbjegavajući stabljike s cvjetnih pupova kada je to moguće . Cvijeće koje rastu iz reznica su azaleja , jasmina i kamelija .
8

Cut stabljika s čistim , oštrim nožem ili škarama , uzimati 4-6 centimetara rasta . Napravite rezove samo iznad lišća ili pupa čvora .
9

Uklonite sve pupoljke od rezanja . Uklonite sve lišće na donjoj polovici stabljike .
10

Umetnite donju polovicu rezanja u pripremljene leja .
11

Pritisnite tlo čvrsto oko rezanja tako da ostaje okomita . Usmjerite rezanje tako čvorovi pokazivati ​​prema gore ; ne zakopamo rezanje naopako .
Širi cvijet iz divizije
12

Podijeliti trajnice koje cvijeta u jesen u proljeće . Podijeliti proljeće - cvatnje trajnice u jesen . Trajnice koje se uzgajaju kroz podjele su lazarkinja i gladiola .
13

iskopati 2 - inčni krug oko trajnice s lopatom , oko 4 cm dubine .
14

Podignite pramen trajnice iz zemlje . Možda Sever male, feeder korijene , ali pazite da ne učiniti previše štete na korijenu .
15

Cut kroz biljke i korijena s čistih, oštrih rezova , dijeljenjem pramen na dva ili tri dijela .
16

postavite podijeljenu trajnice u zasebne sadnje rupa , sahrane biljke u svoje prvobitno dubine . Trebali biste vidjeti liniju tla obilježavanje dubinu na biljkama .

Kako napraviti Potted Mame Come Back

Potted mame su dobrodošli darove u posebnim prigodama i blagdanima , ali kratka razdoblja Blooming uzrokovati biljke uvenuti brzo , unatoč pravilnu njegu . Mame su trajnice koje se obično vraćaju nakon uspavane zimske sezone , ali ne i sve vrste prež

Více >