Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj Cvijeće >> Content

Bug lijek za zinnias

suncokret relativna , zinnias su poznati po svojim različitim oblicima i svijetlim cvjeta . Nažalost , kukci su jednako vole zinnias što su vrtlari . Broj vrsta napada zinnias . Pravilna identifikacija pomaže da znate što bug lijek najbolje radi . Lisne uši

Lisne uši su male žute , zelene , crvene , smeđe ili crne insekti često nalaze u velikim skupinama na laticama , lišće ili stabljike zinnias . Sprej lisne uši off lišće s crijevom , ili podnijeti zahtjev insekticida sapuna ili neem ulje za kontrolu lisne uši . Insekticidi kao malationom permetrinom i acefat su učinkovite , ali treba koristiti štedljivo . Lady kornjaši i lacewings su prirodni neprijatelji lisnih uši .

Leafminers

Leafminers su male , crno- žuta muhe . Njihov ličinke su žute ličinke . Oni bušiti cinija lišće , što lišće izgled razbacani . Zalijevanje zinnias temeljito i uklanjanjem bilo stare ili napadnuti listovi kontrolira leafminers .

Grinje

Razne grinje napasti zinnias . Ciklama i široka grinje su nevidljive golim okom , ali izazvati zinnias 'ostavlja na rotor i rasti manje ili deblje nego obično . Bezbojni , smeđe cvijeće i pupoljci su i drugi simptomi . Uklonite zaražene zinnias i izbjegavati sadnju novih u blizini . Pauk novčića , koje izgledaju kao skupina pokretnih točaka , može se prskati iz zinnias s jakim udarima vode . Insekticida sapuna ili ulja i kontrolu ovog štetnika . Grabežljive grinje , lacewings i šest uočio tripsa kontrolu tih novčića .

Tripse

Odrasle tripsa su mali , leteći kukci s dugačkim, opasanih krila . Oni discolor zinnias ' latice i ostaviti ih nakazan . Uklonite tripse s jakim sprejevi vode , odlagati bilo mrtvih cvjeta i uništiti zaražene zinnias . Stavljanje sloj reflektirajuća malča preko svoje cvjetne gredice i odvraća tripsa . Insekticidi su nepotrebni , kao i većina zdrave biljke su neozlijeđeni strane tripsa , ali azadirahtin , neem ulje ili piretrini pomiješana s piperonil butoksidom su učinkovite . Lacewings i gusar bugovi su prirodni neprijatelji .

Earwigs

Earwigs su oko 3/4 inča dugo kad potpunosti narasla krila i forcepslike dodacima na svom stražnjem kraju . Earwigs napredovati na vlagu , tako da eliminira bilo samostojeći vode pomaže odvratiti ih . Uholaža zamke , poput mačka hrana može s uljem u dnu , na snazi ​​. Uklonite sve hrpe lišća i bršljana iz vašeg travnjak gdje Earwigs željeli sakriti .
True Bugs

True bugovi su prepoznati po svojim siše ustima i "X " da oblici kada su se preklapaju svoja krila na leđima . Oni sisati sok od cinija tkiva , ostavljajući je iskrivljena , ali ne uzrokuju ekstremne štete na zdrave biljke . Uklonite bilo oštećeno lišće i koristiti isekticidnih ulja ili sapuna po potrebi . Opći predatora , poput zelene lacewings i djevojku bugova , pomoći u kontroli .

Štitasti

štitasti su mali , bijeli , voštane insekti često naći na donje lišće . Oni uzrokuju zinnias ' ostavlja žute i umrijeti . Uklonite štitasti rukom ili sprej zinnias s vodom . Plastične i reflektirajuće malčevi su također na snazi ​​, kao i Whitefly zamke, kao što su žuta šperploča udjele presvučenih u vazelina . Premazivanje zinnias u insekticidni sapun ili ulje ubija nimfe . Lacewings , bigeyed bugova i minute gusar bugovi također nude kontrolu .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-flowers/1016105671.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.