Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj Cvijeće >> Content

Kad presaditi Roses & Azeales

? Rasadničarstvo cvijeće je lukav posao , a ako to nije učinjeno ispravno vaše cvijeće ne može preživjeti . Ruže i azaleje oba proizvoditi atraktivne , šarenog cvijeća u ljeto . Obje ruže i azaleje mogu transplantirati s jednog mjesta na drugo , ali samo ako je to učinjeno s velikom pažnjom . Transplant cvjetnica u pravo doba godine kako bi se izbjegle štete i smrt . Priprema

Trebali bi početi pripreme za presaditi svoje azaleje i ruže i unaprijed im kopati iz zemlje . To je pametno početi planiranje presaditi azaleje i do godinu dana unaprijed . Uzmi lopatu i kopaju ravno u kapanje linije oko biljke , rezanje širok krug oko grm u početku proljeća . Korijenje će rasti unutar kapanje linije tijekom sezone , što pada ili presađivanje proljeće lakše . Početak priprema presaditi ruža otprilike tjedan dana prije . Voda biljka dnevno i kopaju rupu jednom do dva dan prije transplantacije . Priuštite prijemne rupu s bogatom komposta ili treseta stvoriti okruženje za njegovanje ružama .

Timing

Azaleas i ruže treba biti posađeno u rano proljeće ili jesen vrijeme hladnom vremenu . Presađivanja biljku , dok je u statusu mirovanja uvelike će smanjiti količinu oštećenja koje nastaje kada biljke su se preselili . Ako je moguće , pričekajte oblačan dan s malo sunca i navlažite zemlju prije presađivanja da se ohladi i omekšati ga .
Presađivanje

Zbog njihove plitke korijena sustave , čak i velike azaleje nisu teško presaditi . Krug kopaš oko biljke treba biti širok , ali ne duboko . Očuvati korijen loptu kao najbolje što možete , a kopanje oko i ispod biljke , a zatim ga podignite iz zemlje prenijeti izravno na sadnju rupu . Rupa treba biti 12 cm dubine . Krug oko ruže treba biti vrlo široka , oko 9 inča izvan kapanje liniju . Bilo korijeni presijecaju ove točke može se rezati sa škarama . Kopaju dolje 15 inča pod grm ruža kako bi dobili što više korijena loptu što je više moguće .
Sadnja

Azaleas su najbolji transplantirani u rano proljeće ili jesen , ali čak i optimalno vrijeme neće prevladati lošu sadnju stranice . Izaberite mjesto s labave , dobro dreniranu zemlju koja je vrlo bogata . Podići krevet dodavanjem dodatnih tla ako je potrebno poboljšati drenaža . Voda azaleja temeljito nakon presađivanja ga na novu stranicu . Ruže treba staviti na nasip od tla . Azaleje mogu biti smješteni izravno u zemlju s korijena loptu netaknutom , ali porasla korijene imaju širi naviku . Morate fan korijene prije stavljanja ruže u tlo i zatrpavanje rupe samo pola početku . Popuniti rupu na ostatak puta s vodom . Kadavoda upija daleko , dodajte tlo donijeti razinu rupu s okolnim terenom .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-flowers/1016105748.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.