Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj grožđa >> Content

Mogu li koristiti Crna obojene Cedar malča na vinove loze

? Usitnjavanje trsovi mogu povećati prinos i poboljšanje vitalnosti vino bez dodavanja drugih hranjivih tvari u tlu . Također drži kukolj iz raste , čuva vlagu i smanjuje eroziju . Iako neki vrtlari vjeruju da cedar malč sadrži alelopatske kemikalije koje bi sjeme iz klijati ili raste dobro , Master vrtlar Linda Chalker - Scott na Washington State University piše da cedrovi nemaju tu sposobnost . Naprotiv , cedar malč nudi nekoliko prednosti . Korištenje crno obojene cedrovine malč , drugo je pitanje . Redovita Cedar

aromatična ulja u Cedar otjerati kukce . To može biti dobro kada je u pitanju štetnih insekata , ali cedar ulje također odbija korisne kukce, što može bitiproblem kada je u pitanju pčele koje su potrebne da se oprašuju grožđe . Zbog cedar malč ne razgrađuju brzo , to ne treba biti zamijenjena , što je češće malčeva poput sijena , što je rezultiralo u manje vremena proveo radeći . Kao što se raspada , cedar malč dodaje mala količina dušika u tlu , što je pogodno za uzgoj grožđa . Osim toga , redovito cedar malč košta oko 30 do 40 posto manje nego malča koji je obojen crno .
Crna Cedar

Redovita cedar malč postaje siva , nakon nekoliko mjeseci sunca. Obojeni malčevi zadržati svoju boju duže , ponekad čak i na sljedeću godinu , čime izgleda privlačnije . Organski malčevi obično nisudobar izbor za grožđe , jer oni mogu ohladiti tlo dolje previše . Mnogi uzgajivači grožđa koristiti crni plastični malča za kontrolu korova i zadržati toplo tla . Crno - obojen cedar malč zagrijava tlo na sličan način na crne plastike .
Nedostaci

obojeni u svježem malča može preći i na rukama i odjeći i može uprljati kolni prilaz ili pločnik . Mnoge tvrtke neće ga dostaviti ako kiša je prognoza , i oni sugeriraju raditi s njim samo na suhih dana . Nakonmalč je raširena ,boja " postavlja " i obično ne uzrokuju daljnje probleme . Boja koja se koristi da bi crni cedar malča dolazi od čađe , što je obično potiču iz naftnih derivata . Čađa također može doći iz biljnog izvora . Provjerite izvor pigmenta kod proizvođača , ako je toproblem . Hortikulturista Holly Scoggins na Washington State University , kaže da određene boje mogu utjecati na rast biljaka . Međutim , malo se zna o učincima obojena drva malča na rast biljaka .
Pravilno usitnjavanje

Zbog usitnjavanje pomaže zadržati vlažnost tla , pobrinite se da ne mulch slabo isprazniti tlo ; Grožđe se to ne sviđa . Nemojte gomilati malča oko mladih biljaka . Umjesto toga , ostavite nekoliko centimetara oko svake biljke kako bi se osiguralo da se dobije dovoljno zraka i sunca. Kada je usitnjavanje , ili pokrivaju cjelokupnu masu ili ograničiti malča na 4 - ili 5 - noga sastava ispod rešetka . Nanesite dušika gnojiva prije dodavanja malča . Lezi 3 ili 4 inča rodnoj malč prije primjene tanki sloj crne obojene malča , oko 1 inča duboko . To će dati grožđe prednosti prirodnog malča uz estetski izgled korištenja malča koji je obojen crno .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-grapes/1016023172.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.