Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj grožđa >> Content

Flatheaded svrdla na Juniper

borovica ( Juniperus spp. . ) Dugo su živjeli , crnogorične zimzeleno grmlje , drveće i groundcovers . Boja ljestvice ili igla - poput lišća varira od svijetlo zelene do plavkasto sivkaste ili zelene . Lišće mnogih smreke vodi na ljubičastoj sjeni tijekom zime . Muški smreke proizvode žute kukova , dok su ženke proizvode plave bobice . Smreke su skloni zaraze iz niza štetočina , uključujući flatheaded svrdla . Opis

Flatheaded bušilica su zajednički štetnika od raznih meko i tvrdo drveće . Adult flatheaded žohari su metalik , plava , zelena , crna ili bakra u boji s ravnim , izdužena na ovalnim tijela i utora na krilima. Svijetle boje buba larve imaju izrazitu , stan proširenje tijela odmah iza njihove glave . Odrasli su ¼ 1 ½ inča dugo iličinke je bilo između ¼ do 2 cm u dužinu . Bez nogu ličinke imaju tamne mouthparts .
Osjetljivost

štetnika često nasrtati slabo raste , slabi i naglasio smreke ili drugih stabala . Mrtvi i umirući stabla su jednako osjetljivi na zarazu . Određene vrste flatheaded svrdla su također štetni za zdravim stablima . Štetnika može ući stablo iz bilo koje točke gdje ženke nesu jaja , obično u pukotinama kore , u stablo rana i ispod kore .
Šteta

ličinke izlegu , odmah početi hraniti kroz koru i na sapanovina i srži . Rani znakovi zaraze uključuju venuća i promjene boje lišća . Tu su male , ravne rupice vidljive u koru . Područje oko rupe često obojeni stabla SAP . Sun - opožarena područja stabla su uobičajene ulazne stranice za štetnika . Cijele udovi su vjerojatno da će biti ubijen od zaraze i unutarnjeg oštećenja .
Kontrola

Pokušajte odabrati smreka sorti koje su najbolje odgovara lokalnim uvjetima uzgoja , jer to smanjuje stres na drveću . Prevencija jenajbolji strategija upravljanja , kao što su štetočine su gotovo nemoguće kontrolirati nakon što su dosadno u stablo . Ne orezati stabla između proljeća i ljeta , kao odrasli bušilica su aktivni u ovom trenutku , a vjerojatno će zadesiti svježu ranu mjesta . Orezati i ukloniti zaražene udove i uništiti spaljivanjem . Izvadite i uništiti u cijelosti ozbiljno pogođene stabala . Kontrolne metode prvenstveno uključuju kontrolu odraslih nametnika s insekticidima .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-grapes/1016105966.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.