Savjeti za sadnju grožđa u Missouriju

Missouri smijeteprvo ime koje autsajderi povezati s američkim vina , ali vinogradi susve važniji dio državnog ' s poljoprivrednom gospodarstvu i kulturi . Prema Missouri State University ' e vinogradarstvo programa , Missouri jevinorodnom području već više od 200 godina ; Francuski doseljenici uzgaja grožđe postoji već krajem 1700 . Do 2002 , bilo je nekih 1.200 hektara vinograda u Missouriju . Razmislite kultivara
Većina grožđa uzgojenog u Missouriju suđeno završiti u vinskim bocama .

Koje biljke koje ste izabrali tipa ovisi o svrsi koju namjeravate za njih . Iako se 90 posto grožđa uzgaja komercijalno u Missouriju namijenjeno proizvodnji vina , neki se koriste i za želea ili svježe potrošnje voća . Sveučilište u Missouri Extension preporučuje Sorte za vinogradarstvom, uključujući popularne Catawba , Concord , Delaware i Niagara Vitis labrusca ; CYNTHIANA i Norton Vitis aestivalis ; Američki hibridi Cayuga White , Chardonel , Mars , Marquis , Reliance , Vanessa i vivant ; i francusko- američki hibridi Chambourcin , Seyval blanc , Vidal Blanc , a Vignoles .

Transplantacija Na
Uzgajivači može štedjeti odabirom zdrave 1 -godišnje biljke , a ne starije transplantacija .

Većina vinogradara početi s transplantacija . Uštedjeti novac kupnjom 1 -godišnje biljke , a ne skuplje 2 - year -old biljaka . Michele Warmund sa Sveučilišta Missouri Odjela za biljnim znanostima savjetuje da su stariji , skuplji biljke ", u pravilu ne ' t rasti bilo bolje nego jedna godina stare biljke . " Sadnog materijala mora biti najmanje 3/8 inča u promjeru .


Bilja ranim
Sadnja grožđe rano im pomaže izdržati ljetne vremenske ekstreme .

Plant grožđe u Missouriju u kasnu zimu ili rano proljeće . Warmund preporuča se utvrđuju transplantacija već krajem veljače u južnoj državi Missouri . Uzgajivači u sjevernim dijelovima države trebali čekati do sredine travnja . Rano sadnju omogućuje biljkama da se poznata prije trajna krajnosti ljetnog vremena .

Trening
rešetkama sustavi su neophodni kako bi se povećala Sunčevo zračenje koje dolazi od grožđa biljke ' lišće .

usredotočiti na obukunovih postrojenja prve 2 godine nakon sadnje , ali razmislite rešetkama dizajn i plasman u najranijim fazama . Kada se sadi , odaberite sturdiest trske na mlade biljke i orezati na nekoliko pupova . Planirati i izgraditi armaturu , ovisno o klimi i terenu , kao i specifične sorte što raste , na primjer , Missouri State University - Mountain Grove ' e Državno Voće Experiment Station pokazuje niz stilova , kao što su visoke kordon , low - kordon , Geneva double zavjese i otvorene lire . Warmund preporučuje vezanje najviša trske na najnižu linije sjenice čim dođe ; neki transplantacija već će doći do te visine .

Kako orezati Valiant vinove loze

grožđe uzgaja u cijelom svijetu i kao urod voća i vina usjeva . Iako su mnogi grožđe doživljava kao teško rasti , ta loza zapravo samo trebaju određenu brigu da bi se uspješno . Neki trsovi su više pogodna za kućnu raste od drugih , kao što su hrabri

Více >