Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj bilja >> Content

Koja je najviša lavanda

? Sredinom ljetne baštemiris lavande ( . Lavendula spp. ) provodi kroz zrak sa toplim povjetarac . Zujanje pčela iples leptira usmjerava svoje oči u skupinu visokih ljubičastim cvjetnim šiljcima oko birdbath . Lavanda je opori miris i gust žalba budemust -have biljka u cvjetnjak . Postoji 28 vrsta lavande , sa stotinama sorti u različitim nijansama -ljubičasta , roza , bijela i žuta . Oni rastu na različitim visinama , alinajviša među ovoj obitelji mirisnih trava jeljubičasta - ljubičasta Hidcote Giant ( Lavandula x intermedia " Hidcote Giant " ) , raste na 4 noge . Značajke

Hidcote Giant jehibrid poznat kao Lavandin . Lavandins su križevi između engleskih lavenders , ( Lavendula augustifolia spp. .) I šiljat lavenders ( Lavendula latifolia spp. . ) Iz Italije , Francuske i Španjolske . Lavandins imaju puno ide za njima . Oni su vrlo mirisna i cvijeće na visokim šiljcima su gušće pakirane nego na ne- hibrida . Oni također rastu jači , šire i brže od ostalih lavenders , i dobro prilagodi vrućim ljetnim temperaturama . Kada se sadi masovno to lavande izvlači sve prestaje .
Uzgoj

visok Hidcote Giant lavanda raste najbolje u United States Department of Agriculture bilja srčanost zone 6-8 te u punom suncu. Kao i svi lavenders jesuša tolerantni žbunovit trajnica , uspješan u dobro drenirano tlo . Uzgoj lavande u alkalnom tlu će pomoći unaprijediti Biljka je opori miris . Kada su se prvi put su posađene , pomiješajte malo komposta u tlo i zadržati tlo vlažno , ali ne i pokisao mokro tijekom prve vegetacije . Hidcote Giant i drugi viši vrste lavande mogu se smanjiti za trećinu u rano proljeće .
Koristi

U vrtu , Hidcote Giant stavlja na Show . To jetradicionalna biljka nalazi u kućici vrtovima , korisno za granici kolni prilaz ili , s obzirom biljka konačnu visinu , kada je posađeno en masse u stražnjem dijelu cvjetnom granice . Sa svojim jakim Lavandin miris , da je pronašao mnoge koristi unutar kuće . Kada se suši , to je dodao da potpourri i cvjetnih aranžmana . Malo vrećica lavande će čuvati od moljaca grickanje vunastija zimske kapute i pamuk posteljinu . Vrećice stavite ispod jastuka će pomoć sna . U cvjetne glavice su jestive , često koriste kuhara i pekara .
Ostala razmatranja

Postoje i drugi prilično visok lavenders da odgovaraju druge USDA bilja srčanost zone . Španjolski lavande ( Lavendula stoechas spp. . ) Će narasti do 36 centimetara . To je sivo- zeleno lišće i cvijeće u rasponu od ljubičaste do ružičaste . Sorte su jednogodišnja biljka iz USDA srčanost zone 8 do 11 .Francuski lavande Allardi ( Lavendula x allardii " Allardi " ) ima par cvjetova , ali to je vrlo mirisno . To će narasti na 3 noge . Francuski lavenders su također jednogodišnja iz zone 8 do 11 . Engleske lavande Graves ( Lavendula augustifolia " grobovima" ) će narasti do 30 cm visok i je jednogodišnja biljka iz USDA srčanost zone 5. do 11. . Ona obavlja najbolje kada saditi u proljeće , a ne pasti .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-herbs/1016023292.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.