Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj bilja >> Content

Da li talijanski Peršin zatvorenom prostoru klijati bolje u tamno ili svijetlo

? Talijanskog peršin , također poznat kao stambenoj list ili paprati peršina , jehranjiv dvogodišnja biljka koja pripada obitelji mrkve i uzgaja kaogodišnji . Iako nije tako atraktivna kao kovrčave poljskog odnosu koji se uglavnom koristi kao ukras , ima jači i poseban okus koji dodaje okus salate, juhe , jela od mesa i variva . Klijati procedure

Za poticanje klijanja , namočite peršin sjemenke preko noći u vodi . Ocijedite sjeme i posaditi oko 1 inch osim u ravnim posude ispunjene vlažnom , sterilnu starter mix tla -free , oko 1 /4 inča dubine. Sjeme klijati najbolje u svjetlu , tako da stavite dva kontejnera na sunčanom prozoru, trijem ili palube i zadržati tlo vlažno i na temperaturama oko 70 stupnjeva celzijusa . Sjeme će se razviti klice u 14 do 28 dana , ovisno o svjetlosti i vlage uvjetima .
Presađivanje

Kada su klice doći do visine od 2 do 4 inča i ostavlja početak formirati ,peršin je spreman za presađivanje . Za vrt rasadničarstva , stavite sadnice 8-10 cm, osim datiproizlazi i ostavlja prostora za disanje kao i oni razvijaju . Ako raste peršin u posudama , koristiti posude najmanje 12 inča duboko dati korijeni dovoljno prostora za razvoj i stavite sadnice oko 1/2 inča duboko u potting tla . U oba slučaja , pobrinite setlo je vlažan , ilovače i pojačan s tekućinom , sve namjene gnojiva .
Uzgoj i njegu

Kad se sadnice su prvo zasadili , što im je potrebno redovito zalijevanje . Kada počnu zrele i oko 6 inča visok , smanjiti zalijevanje na jednom tjedno , ali i zadržati vrh tlo prekriveno malča da zadrži vlagu . Ako koristite posude , pobrinite se da imate odgovarajuća odvodni rupe u dnu . Peršin zahtijeva minimalno pet satidnevno od sunčeva napredovati , bilo zasađeno u tlu ili u kontejnerima . Može se uzgajati u istom loncu kao i drugih biljaka i cvijeća, sve dok ima dovoljno prostora za rast korijena i prima adekvatnu suncu .
Berba i skladištenje

Kad peršin proizlazi oblik lišća s tri segmenta ,biljka je zrela i spremna za žetvu . Početak prve reznice s većim vanjskim lišća pa su one u unutrašnjosti može dobiti veći . Za poticanje puninu , samo pokupiti srednji list segment svake stabljike . Za većinu robustan okus , pokupiti peršin neposredno prije upotrebe . Pohranite grančica u plastičnu vrećicu ili odrezati stabljiku dna i očuvati peršin u čaši vode , kao što je cvijeće u vazi . To može biti zamrznuta u plastične vrećice za pohranu ili se pomiješa s vodom ili zaliha i zamrznuta u Ice Cube ladica za praktičnost u to dodate na juhama i varivima .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-herbs/1016106502.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.