Vrste biljaka koje nemaju štetnika

No biljka je potpuno nametnike , ali mnoge biljke rijetko smeta kukaca ili jelena . Ove biljke mogu imati posebne osobine - kao što su miris, tekstura lišća i trnja - koja određuje štetnika , ili oni mogu brzo rasti i biti posebno stanju izdržati štetočina invazije s malo oštećenja . Razmislite biljke koje su porijeklom iz vaše regije . Ove biljke često su razvili osobine koje će im omogućiti da prežive najsiromašnijim uvjetima uzgoja i probleme štetnika . Aromatičnog bilja

Biljke koje proizvode jak miris općenito otjerati kukce, srne i zečeve . U povrtnjaku , luk , vlasac , kopar , bosiljak, majčina dušica rijetko smeta . Biljni neveni i nasturtiums po vrtu , kao dobro. Neveni ispuštanja spojeva koji odvratiti glista i oni također imaju duhovit , pomalo neugodan miris koji može odvratiti štetnika . Plant catmint i lavande u višegodišnji krevet za obranu od štetnika .
Leaf Tekstura

jelene i zečeve uglavnom preferiraju biljke s tender , sočan lišća . Biljke s krupnim , debelim ili fuzzy lišća su manje privlačan . Debeli poljskog sukulenti , kao što su Sedum , sudobar izbor , kao i nejasni biljke kao što su slatki postrojenja i janjećim uho .
Thorned Biljke

trnje i trnje na ružama uvijek ne odvratiti štetnika , kao u slučaju ruža , koje su voljeli insektima i jelena podjednako . U kombinaciji s drugim atributima , ipak, trnje može smanjiti štetu . Žutika , Oregon grožđa Holly, dunje i yucca biljke rijetko smeta kukaca ili jelena .
Trajnost

Mnoge mjesne biljke , a neke ne- starosjedioci , otporni su na insekata i drugih štetočina zaraženosti . Ove biljke su obično niske održavanje, kao , tolerira loše tlo, suša i zanemarivanja . Pokušajte daylily , leptir korov , Hardy geranija , Potentilla , plava magla spirea , ruski kadulja , Salvia i Jupiterovom bradu .

Lavanda Lady Bush & Leptiri

Lady jeniz Lavandula angustifolia poznat po svojim napadnim vrlo mirisnog cvijeća i srebrno - zeleno lišće . Cvjetovi su svijetlo plavičasto- plava i suha lako . L. angustifolia je također poželjno za činjenicu da će rasti lako iz sjemena . Ova sort

Více >