Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj bilja >> Content

Zelene kugle koje raste na hrastovima

hrastovi su skloni zaraze od raznih nametnika , od kojih su mnogi prepoznati po šteta da nanese na stablu . Ovi štetnici uključuju niz sitnih ose koje stvaraju male kuglice , naziva galls , na hrastovom šumom . Točna identifikacija osa obično utvrđuje veličinu i boju žuči . Pojedine vrste osa izazvatirast zelene galls na hrastovima . Pest Identifikacija

žir žučna ipudinga žučna su među zelene galls vidio na hrastovima . Nametnici su zajednički na sve vrste hrastova u svim hrast rastućih regija . Iakobroj drugih štetočina , kao što su gljivice, bakterije ili grinje također mogu izazvati rast galls na stablima , ose sunajčešće uzrok ovog poremećaja , navodiUniversity of Lincoln - Nebraska proširenje .
< Br > Pest Opis

Postoji oko 1400 različitih vrsta žučnog stvaranje ose od kojih 80 posto zadesiti samo stabala hrasta . Ose su vrlo male veličine , mjerenje ¼ inča ili manje duljine . Insekti dolaze u nijansama crvene , žute ili crne , ovisno o vrsti. Bez nogu i ličinke kukuljica su bijele . Svaki žučna osa je identificiran izrazitim obilježjima nastalih galls .

Gall Proizvodni

galls su male, okrugle loptice koje mogu biti do 2 cm u promjeru ili može biti premala čak biti primjećeni . U galls su zapravo nenormalan rast biljka koja je dobivena osa hranjenja koji stvara poremećaj u normalan proces rasta biljnih tkiva . Kao reakcija na hranjenje štetočina ,biljka proizvodi prekomjerne količine rasta koji reguliraju kemikalije koje pak uništavaju rast normalan stanica . U galls sadrže jaja i ličinke osa. Samonastajanju ličinke hrane žučnog tkiva , a ne na stablu područja .
Strategije upravljanja

galls su prvenstvenoestetski poremećaj zahvaćena stabla i predstavljati malu opasnost za stabla zdravlje . Lišće galls ponekad uzrokuju preuranjeno opadanje lišća ili narušavanje koji utječu na normalan proces fotosinteze . Ne postoje kontrolne opcije za smanjenje ili uklanjanje galls nakon što su se dogodili . Korištenje preventivne insekticida može kontrolirati populaciju odraslih ose prije nego oni imaju priliku da se stavi jaja . Osim ako su preventivne pesticida usmjerene upravo na osa vrijeme leta , međutim , da će biti od velike koristi . Držite drvce područja čistih od krhotina i pale lišće ukloniti prezimljavanja štetnika u grane, grančice i lišće .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-herbs/1016106717.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.