Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj bilja >> Content

Kako rastu biljke Curcuma

kurkuma zedoaria , koji se nazivaju kurkuma , spada u đumbir obitelji , Zingiberaceae . To može djelovati kaovišegodišnji ili godišnji u vrtu . Biljka koja se uzgaja u cijelom mraza regijama SAD-a , kao i biljke su osjetljivi na mraz . Biljke rastu i do 6 metara u visinu i imaju lancelike lišće . Cvjetovi su žućkaste i truba obliku . To se širi podzemnim rizomima . Kada biljke zrele , vrtlari mogu iskopati prstaste rizoma , posušite i koristiti ih kao kulinarski začin . Curcuma zedoaria dobro radi zasadio izravno u vrtu ili uzgajati u containers.Things što vam je potrebno
Rake
herbicida Screenshot komposta Screenshot gnoja Srpski lopatu Srpski kontejneru Screenshot potting mix < br > Slow - release gnojiva
Insekticidno sapun
Fungicid
Prikazati više uputa Screenshot
1

Plant kurkuma zedoaria u proljeće kada temperature su se grijao na tlo i hladno vrijeme više ne prijeti vašoj regiji . Odaberite mjesto u cijelosti djelomična sunce za najbolji rast . Biljni rizoma u bogatoj , dobro dreniranu zemlju .
2

Uklonite kukolj iz sadnog mjestu koje se nalazi oko 3 metra u promjeru . Hand - pull , grablje ili sprej neželjene vegetacije s travnatom ubojstvo herbicida .
3

sloja gornji dio tla s 6-8 centimetara komposta ili stajskog gnoja . Rad tvari u sadnju mjestu oko 6 do 8 cm .
4

oblikujte podigao krevet , ako vaša zemlja ima puno gline ili zadržava previše vode . Pile u vrtnu zemlju do otprilike 1 nogom u visinu . Izmijeniti s kompost ili gnoja poboljšati drenaža .
5

Ispunite 3- litre , pražnjenje spremnika s bogatim , dobro drenirani potting mix izmijenjenog sa slow - release gnojiva , ako raste kurkuma zedoaria u kontejner . Pomiješajte gnojivo u tlo prema oznakom smjera . Plant je jedan rizoma po kontejneru , oko 2 do 3 cm duboko u tlo i polaganje rizoma stranu .
6

Plant je kurkuma zedoaria rizoma u otvorenom sadnog mjestu . Plant je svaki rizoma 2-3 centimetara duboko u tlo i staviti ga u stranu . Space više rizoma oko 2 metra apart .
7

Vodasadnje stranica ili kontejner nakon sadnje . Zasititi tlo temeljito . Zadržavanja vlage tla , ali ne gnjecav.
8

liječenje problema sa štetočinama kao što su lisne uši ili crveni pauk novčića . Koristite proizvod kao što insekticidni sapun i sprej na štetočine. Nanesite i pomiješati insekticid prema paket smjerovima .
9

liječiti gljivične probleme prskanjem lišće fungicidima . Odaberite proizvod siguran za uporabu na kurkuma zedoaria biljaka i primijeniti prema uputama na pakiranju .
10

žetve kurkuma zedoaria rizoma u oko devet mjeseci. Iskopati rizoma kada biljka je lišće počinje požutjeti i umire .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-herbs/1016106725.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.