Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj bilja >> Content

Što mogu rasti s Herb Seeds

? Uzgoj bilja iz sjemena jenačin da se svježe , gurmanski sastojke kuhati sa u djeliću troškova kupnje biljaka iz rasadnika . Postoje deseci bilje možete uzgojiti iz sjemenki , od kojih su neki rastu brže od drugih . Mnogi od tih biljaka možete početi od sjemena Indoors prijevrijeme dobiva dovoljno toplo za vrt na otvorenom . Za Kuhinja

Bazilija jemiljenik mnogih kuhara i vrtlara , osobito za umak receptima . Postoje mnoge sorte kao što su Opal i limuna . Bosiljak raste lako u posudama u zatvorenom prostoru , te će proklijati u roku od pet do 14 dana . Vlasac su još popularna biljka raste i koristiti u receptima kao što su za omelets . Vlasac proklijati u roku od pet ili više dana . Peršin , najčešće se koristi kao ukras , klija iz sjemena u roku od pet ili više dana . Kopar , koji jeukusan začin u receptima s krumpirom , neće proklijati u sedam do 21 dana . Origano će proklijati u roku od 14 dana, a cilantro će proklijati za sedam do 10 dana.
Za ljekovitog i aromatičnog Svrha

su korišteni Umirujuće i ljekovita svojstva bilja stotinama godina . Nekoliko bilja koje se lako rasti iz sjemena , a pogodne su za aromaterapiju su lavanda , melisa , njemački kamilice i Valerijana ( čiji su korijeni prvenstveno koriste ) . Ove biljke mogu se koristiti u biljnih lijekova kao što su tinkture , balzama , infuzijama , masti, krema i vrećica , prema " The Complete ljekovitog biljni , " Penelope ODY . Lavanda posebno jesvestrana biljka koja je suha , hlađenje miris . To jeopuštajuća, tonik za živčani sustav , i antiseptik . Lavanda Lady , ili Spike Lavanda , proklijati će brže nego neke druge sorte lavande
Slow nicati

neke biljke , prema " The Herb vrtlar . : Vodič za sva godišnja doba ", Susan McClure , uzetimalo više nagovaranje da se uzgaja iz sjemena . Određene vrste čili paprike , lavandom, lovage , slatko Cicely , Angelica i nekim ukrasnog bilja može potrajati dugo vremena da klijati . Za njih , to je najbolje da ih početi u zatvorenom prostoru u kasnu zimu , i držati ih vlažne. Metode kao presoaking sjeme za nekoliko sati ( i radi na čili paprike ) , a zatim održavanju zasađenih sadnica u grijanom stakleniku pri temperaturi od najmanje 85 stupnjeva celzijusa može znatno ubrzati vrijeme klijanja . Susan McClure preporuča zarezivanjem citronella sjeme prije sadnje .

Brzo Uzgajivači razmotriti

drugim biljkama da razmislite počevši od sjemena koje imaju osobito brzo vrijeme za klijanje s prosjekom od tri do 10 dana , ovisno o vrsti , su kiseljak , salata burnet , lovage , mačja trava , boražine i kadulje . To klijati najbolje ako se čuva na prosječnoj temperaturi od 70 stupnjeva celzijusa .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-herbs/1016107063.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.