Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj bilja >> Content

Bilje rasti kod kuće

Dobri razlozi za rast vlastite bilje su svoju svestranost , jednostavnost uzgoja i potenciju svježe ubranim biljem . Kada rastu sami , niste ograničeni na uvenulog , tjedan - starog ili oslabljena , sušenog biljnog materijala iz trgovine . Samo zasaditi sjeme ili sadnice u posudi ili okućnice na sunčanom mjestu , redovito vodu i gledati svoje biljka raste , a zatim žetve kada je spreman . Share branik usjeva s prijateljima i obitelji ili suha i pohraniti ih za korištenje tijekom zime . Začinske trave

Zajednički začinske trave rasti kod kuće su kadulja , nane , cilantro , kopar , estragon , ružmarin , timijan, origano , vlasac i bosiljak . Svježe bilje Najukusnije jela , i imaju veće koncentracije vitamina, minerala i esencijalnih ulja u odnosu na starije , zapakirane bilja , tako da su i zdravije za vas i mirisno . S jedne biljke vrt u dvorištu ili zbirku saksiji bilja raste na sunčanom leđa trijem , imate najsvježije sastojke na ruku od proljeća do jeseni , kada ste kuhanje . Začinske trave su lako rasti iz sjemena , a vi ih možete žetve s nekoliko škarama sa škarama . Posaditi u povrtnjaku , između cvijeća ili kao granica u cvjetnjak , ili u lonce i ograde biljke na sunčanom trijem ili palube . Nekoliko paketa biljnih sjemenki će vas opskrbljena sa svježim začinskim biljem cijelog ljeta .
Ljekovito bilje

Zajednički ljekovito bilje rasti kod kuće su kamilica , Rue , paprena metvica , gavez , slatko bay , gospina trava i goldenseal . Širi ljekovito bilje među povrće u povrtnjaku ili posaditi u zasebnu biljem . Ljekovito bilje se koristi u mnogim oblicima: svježe , sušene, u čajeva i infuzijama u i tinkture . Mnogi ljekovitog bilja također se jedu kao začinske trave i može se uzgajati tijekom cijele godine u loncima .

Bilje za osobnu njegu

bilje najčešće koriste u osobnim preparati za njegu su ružmarin, lavanda, limun verbena i nane . Ružmarin i lavanda su osjetljiva trajnice koje nisu jednogodišnja u područjima s teškim hladnim zimama , ali su lako rasti u kontejnere za kretanje unutar za zimu . Limun verbena i metvice su biljke koje rastu brzo i jednostavno iz sjemena . Ove biljke čine lijepim mirisne vode, lagane kreme hidratizira i svježa kupka upija , kao i kose ispiranja , sapune i tijela pere . Posadite ih u svakom cvijetu granice , biljke vrt ili vrt kontejner za svježim namirnicama kako bi prirodne preparate za osobnu njegu za kuhinje i kupaonice .
Orijentalni Bilje

Ginseng , đumbir , kava kava i crveno shiso su orijentalni bilja koje sumalo više egzotično od uobičajenih začinske trave . Ove biljke imaju vrlo specifične zahtjeve za uzgoj i sjeme može biti teško dobiti , ali oni su vrijedandodatni napor kako bi se smjestiti u vrtu , rastu i koristiti . Zamislite da idete na dvorištu i kopanje svježe Ginseng se koristi i dati prijateljima i obitelji .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-herbs/1016107129.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.