Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj bilja >> Content

Simbolički Koristi Rosemary

< p > Zavičajnog na Mediteranu ,snažno mirisom ružmarina biljka simbolizira sjećanja, ljubav , prijateljstvo i vjernost mnogih ljudi . Mitologija o tome datira Egipćana gdje se često nalaze u grobnicama . Kasnije , on je snažno sadržanu u mitologijama oba starih Grka i Rimljana , a legende ga povezivati ​​s Djevice Marije ustrajati do danas .
Na svadbama i Pogrebi pregled < p > Inspiriran grčkog uvjerenja da ružmarin pojačan memorije , to je bio korišten u svadbama od tog vremena , kao simbol vjernosti . Nevjeste često je nosio u vijenaca oko glave , kao što je Ana od Klevea je rekao da je to učinio kad se udala kralj Henry VIII . Neki parovi se također napravio buketi ružmarina dati svatove kao podsjetnici na njihovoj ljubavi i odanosti obećanjima . Ista udruga je evocirao na pogrebima , gdje ožalošćeni često poigravaju ružmarin u grob u ljubavi spomenpokojnika .
U književnosti
< p > velikog renesansnog dramatičara poput Williama Shakespearea i Ben Jonson koristi Rosemaryne simbolika komunicirati želju za prisjećanje , ljubavi i vjernosti u svom radu . U Hamlet , Ofelija snažno koristi ružmarin izjasniti s bratom zapamtiti svoju obitelj i osvetiti ubojstvo svoga oca . Ben Jonson igra aludiraju na njegovo korištenje tijekom novogodišnje proslave , kada je ponudio kao dar za goste da im želim sreću .
Za zaštitu Netlogu < p > drevnoj legendi povezan ružmarina s Djevice Marije . Vjerovalo se da je bacio svoj ​​plašt preko grm ružmarina i zato njegovi su cvjetovi plave . Ova udruga potaknuo je ljude da se povežu s ružmarinom sreću i zaštitu . Primjerice , ružmarin stavi pod jastuk je rekao kako bi se zaštitili od zlih duhova i loše snove , te u francuskim bolnicama su spalili ružmarina kako bi se spriječilo infekciju .
U

U drevna Rim , ružmarin je prebacio na kućanstva kipovima jer simbolizira stabilnost . Kasnije , tijekom srednjeg vijeka , mladenci parovi će posaditi grančicu ružmarina u svojim vrtovima . Ako je rasla , što je proglašen dobar znak za par . Uspješan vrtovi ružmarina simbolizira snagu i moć žena u kući .

od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-herbs/1016131381.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.