Koje su stabla svrdla

? Tree bušilica određene vrste moljaca i kornjaša u larve . Bušilica su klasificirani kao vrlo destruktivnim štetnika drveća i grmlja , u skladu s University of Kentucky proširenje . Štetnika govore nasrtati biljke koje rastu slabo ili pate od stresa na okoliš , kao što su suše ili neodgovarajućim uvjetima uzgoja . Tree bušilica uzrokovati ozbiljne štete na stablima , često dovodi do smrti stabla , ako se ne kontrolira u vremenu . Životni ciklus

Odrasle moljaca ili kukaca ili izlaze iz zaraženih stabala tijekom proljeća i ljeta, ili letjeti u ugostiti u zdravom stablu . Nakon parenja , ženke počinju nesti jaja u pukotinama ili rana na kori . To traje negdje između 10 dana i dva tjedna da se jaja za početak leženje . Čimličinke izlaze , oni počnu jesti i tunela svoj ​​put ispod kore , gdje su nastavili hraniti i zrelu . Potpuno razvijeni odrasli isplivati ​​iz ovalne rupe žvakanje u koru .

Simptomi

Rani znakovi zaraze uključuju venuću terminalnih izbojaka , potamnjelih lišće i krunu propadanje . Glavni nalazišta zaraze razviju žuljeva , cankers i ispucane kore . Kao ličinke hrane , oni proizvode frass ili otpadnih materijala koji se guraju iz zaraze rupe . Ličinke frass nalikuje fino piljevinu . Veliki udovi počnu umirati i često su dovoljno slaba da se lako slomiti u jakim vjetrovima . To je moguće za jačim stablima da se opustošen iz godine u godinu prije nego što konačno umire .

Kontrolne

stabla s korom koja pokazuje znakove velike štete ne može biti spašen i da ih treba ukloniti u potpunosti . To će vam pomoći uštedjeti okolnih stabala od mogućih zaraza . Kontrola je najučinkovitiji kada insekticidi koriste na odrasle osobe kao što su oni polaganje jaja na granama i debla . Ne postoji način da dođete do ličinke nakon što su ušle u drvo . Vrijeme je stoga kritična za adekvatnu kontrolu . University of California Extension preporuča piretroide i karbaril kao insekticidi za odrasle štetnika .
Prevencija

Držite stabala u dobrom zdravlju uz adekvatnu rezidbe , gnojenje i navodnjavanje . Biljka stabala u skladu sa njihovim zahtjevima . Ne domaća biljka stabala te priče , kao što su rhododendrons ili dogwoods u područjima od zenita. Odaberite vrste koje su prilagođene na svoju rastuću zoni . Pregledajte stabala redovito kontrolirati insekata i bolesti koje oslabljuju stabla i pozvati sekundarnih štetnika poput svrdla . Postavite kosilicu čuvara ili malč oko drveća baza kako bi se izbjeglo nepotrebno ranjavanja stabala . Koristite preventivne sprejeve pogotovo na mlađim stablima jer su skloniji moljca napada .

Prugasta Eulalia trava

Ukrasne trave su naširoko koristi u pejsažima su biljke low - održavanje koje uspijevaju u različitim tlima i često su manje od optimalnih uvjeta za rast . Uz nekoliko štetočina i pitanja vezane uz bolesti i širokom rasponu veličina i oblika , tu jet

Více >