Tu su bijele bube na mojoj biljci papra

Biljke koje proizvode paprike širokog spektra okusa , uključujući i one karakterizira kao " slatka " i "vruće ", napredovati u toplom vremenu . Kao i mnoge druge popularne vrt povrća biljaka , papar biljke su osjetljivi na brojnim štetnika štetnika , uključujući i male bijele bugova .
Identifikacija pregled

Broj štitasti moljac vrsta su među insektima vjerojatno da će nasrtati papar biljke . Whiteflies su 0,06 inča dugo i žuta s bijelim krilima . Oni obično hraniti uz donje lišće i letjeti kada poremećen .
Šteta
štetu

whiteflies biljke sisanjem biljnih sok ili sok . Dok su se hraniti , insekti izlučuju ljepljivu tvar koja se zove medljika , što dovodi do razvoja crnog garav plijesni . To utječe na proces fotosinteze u biljkama . Plijesan na povrću ih čini neprivlačan. Teška zaraza rezultati u lošem , usporava rast , niži prinosi i defolijacije .
Kontrola Screenshot

Možete kontrolirati populaciju whiteflies u papar biljke uvođenjem prirodnih predatora poput bubamara ličinke , lacewing ličinke i bigeyed bugova i održavanju postrojenja čistih od korova i ostataka . Insekticidi s imidakloprid, acetamiprid ili piriproksifen su na snazi ​​.

Kako spriječiti šator gusjenice

šatora gusjenice dobili svoje ime od svilenog šatora poput obloga koje su tkali od materijala proizvedenih u žlijezdama u njihovim glavama . Ovaj šator štiti kukaca od prirodnih predatora kao oni hrane . Šator gusjenice imaju širok spektar biljaka do

Více >