Sjeme Sadnja Vrijeme za Celer

Celer jedvogodišnja biljka koja se često uzgaja kaogodišnji . Povrća ima reputaciju teško rasti i često se smatra međunajteže od svih povrća , kažeCornell kooperativne . Celer sjemenke su vrlo male i klijavost je uspješna samo kada su posađene u pravo vrijeme i pod optimalnim uvjetima rasta . Sadnja Time Srpski Srpski

Celer jeduga sezona usjeva , pa su sporo klijati sjemenke su najbolje zatvorenom prostoru gdje će imati dosljedan vlagu . Sjeme biljaka u malim posudama 10-12 tjedna prije zadnjeg mraza u područjima s kratkim uzgojne sezone. Povrće je tada spreman za žetvu u ljeto . U krajevima s dugim vegetacije , sjemenke biljke izravno u vrtu čim temperatura tla dosegne 60 F. za kasniji žetve , biljnog sjemena tijekom svibnja ili lipnja .
Sjetva Metoda

Presoak sjeme kako bi se s klijanja , bilo da su počeli u zatvorenom prostoru ili na otvorenom . Kada ste s početkom sjemena u zatvorenom prostoru , koristiti svjetlo potting medij i pritisnite sjeme lagano na površinu tla . Držite medij stalno vlažna , u području gdje je temperatura između 70 do 75 F. Kada biljke su oko 2 cm visok , premjestite ih u posebne kontejnere . Ih presaditi u vrttjedan dana prije zadnjeg dana proljeća mraz . Ako ste sjetvu u vrtu , saditi sadnice 1/8 inča duboko . Space redovi oko 3 raširenim nogama . Tanak na udaljenosti od 8 do 10 inča , kada biljke su 4-5 cm visok .
Tla

Celer raste najbolje na vrlo plodno tlo , i zahtijeva puno vode i gnojiva . Odaberite umjereno drenirano stranicu i dopuniti uz umjerene količine organske tvari - kao što tresetnica , komposta ili dobro stajskim gnojem - prije sadnje . To ne samo da pomaže u oploditi tlo , ali i poboljšava sposobnost zadržavanja vode u tlu . Osim organskog materijala čini element bor - kritične za zdravlje celer - pristupačan biljci . Preporučuje se pH tla je negdje između 6,0 do 7,5 .
Site

Plant celer u području s punom suncu za najbolji rast . Najbolje mjesto ima visoke podzemne vode ili prljav tla , predlaže Barbara Damrosch u " The Garden Primer . " U svom rodnom staništa ,povrće raste u močvarama . S obzirom napravo vrsta tla , celer biljke tolerirati djelomično zasjenjenim mjestima . Veliki prostranstvo zemljišta nije potrebno za zdrav žetve kao 10 kitice celer lako rasti u 8 - stopalo dugo zaredom .

Vorherige Seite

Nächste Seite

Kako ubiti Swamp trava

Močvara trava ječest korov po Sjedinjenim Američkim Državama , te je više obično naziva nutgrass ili lišnjačići slatki . Korova je vrlo teško kontrolirati , propagiranje brzo od sjemena , rizoma i tvrdih gomolja zove nutlets . U optimalnim uvjetima r

Více >