Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj Mint >> Content

Žuto lišće na Wisteria

Wisterias ( Wisteria . Spp. ) su velike loze od graška obitelji koji nalikuju stabala i grmova u formi . Listopadno lišće je podijeljena u brojne letke i na proljeće - cvatnje cvijet klastera dolaze u nijansama ružičaste , plave ili bijele . Wisterias i prilagoditi različitim dobro isušen tipova tala i napredovati uz umjerenu navodnjavanja u područjima od zenita. Niz čimbenika može pridonijeti yellowing krošnje glicinije . Identifikacija

Botryosphaeria rak je među bolesti glicinije koje uzrokuju tamnjenje i yellowing lišće . Bolest je uzrokovana botryosphaeria gljivica . Neadekvatna zalijevanje također rezultira promijenjene boje lišća . Wisterias su skloni zaraze od lisne uši , SAP - sisanja štetnika koji uzrokuju lišće boje.

Simptomi

Rani simptomi bolesti uključuju venuća i žutilo lišća i propadanja grana na naizgled zdrave biljke . Uvid u drvo ispod kore otkriva crvenkasto - smeđe boje. Cankers često pojavljuju naveći stabljike . Simptomi uključuju neodgovarajuće zalijevanje venuća i yellowing lišće koje s vremenom počinje padati . Kao biljke gube snagu , oni postaju podložniji sekundarnih problema kao što su patogenih infekcija i štetnika . Lisne uši su mekani - bodied štetnika koji nasrtati lišće undersides i drugih biljnih područja za nadmetanje i sišu biljni sok . Oni uzrokuju iskrivljena , uvijen i žuto lišće .
Povoljnim uvjetima

Gljivice uzrokuju botryosphaeria nazivaju oportunističkih patogena koji se obično inficiraju biljke koje su već slaba ili pate od nekog oblika kulturnog stresa kao što su suše . Pregledajte tlo oko mlađih biljaka dnevno , kako bi se procijenila svoje potrebe za vodom . Lisne uši su uobičajene u biljkama koje rastu u slabo ventilirani i pretjerano vlažne stranice.
Upravljanje

Nakon Wisteria zaraženo botryosphaeria gljiva , nema fungicida koji može kontrolirati to . Preventivne mjere uključuju izbjegavanje ozljeda i uklanjanju ostataka oko biljaka . Vodene biljke dovoljno kako bi se tlo vlažno , ali ne i mokra . To je osobito važno oko zoni korijena . Usitnjavanje pomaže u očuvanju vlage u zoni korijena . Za kontrolu lisne uši , upoznati prirodne grabežljivce poput lacewings , syrphid muha ili dama kornjaša . Opcije kemijske kontrole uključuju korištenje pesticida sadrže permetrina , malationom ili acefat .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-mint/1016023787.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.