Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj Mint >> Content

Zašto Naranče Split Otvori na Stablu

? < P >naranče ( Citrus sinensis ) jerodom plod Azije , te je među najpopularnije voće na svijetu . Zimzeleno naranči narasti do 25 metara visok . Kulturne poremećaji u stablima naranče dovesti do voća cijepanje .
Uzrok pregled < p > naranče cijepanje na stablima u zajedničkoj poremećaja pupka naranče , a naziva se pupak naranče Splita . Poremećaj nije uzrokovan patogena , ali jerezultat okolišnih čimbenika . Ne postoji strategija za kontrolu kemijskog za problem .
Simptomi
< p > pupka naranče početi podijeliti na stablima između rujna i studenog , s početkom upupak završava . Pukotine su ili plitka i kratka i široka i duboka , izlažući meso ploda roku . Voće se obično dijeli kadakoža ili kora ne širi tako brzo kaovoda i šećer su prevezeni na plod . Plod time probija otvorena pod pritiskom .
Uprava
< p > Voda i oploditi stabala redovito kako bi se izbjegle fluktuacije u okruženju rasta . Vremenski pušten gnojiva subolji izbor od velikog gnojiva jednom ili dva putagodišnje . Iako Split naranče su jestivi , oni su dovoljno zreli , i ispusti prerano od stabla .

od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-mint/1016131701.html
autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.