Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj Mint >> Content

Opis je Mint Plant

< p >odlicno biljka jevišegodišnja biljka koja se koristi za mnoga stoljeća . Antički Grci i Rimljani bi miris svoje kupke s metvicom zbog svježeg mirisa . Kolonisti doveo metvice u SAD za svoje kulinarske svrhe , a Japanci vrijednost od biljke po svojim ljekovitim svojstvima .
Plant Opis pregled < p > Prema theepicentre.com , postoji više od 40 različitih vrsta metvice biljka, s metvice , paprene metvice i buhača kaonajčešći . Spearmint raste kao visok kao 2 do 3 metra sa zelenim , istaknuo lišće i grozdove malih plavih ili ljubičastim cvjetovima . Pepermint raste do 3 metra s šiljci ljubičasto cvijeće i naboralo , crvenim lišćem . Buhača jemanja biljka s ružičastim cvjetovima i ovalnih listova . Oba metvice i paprene metvice ispuštaju svjež , ugodan miris , dok je buhača je vrlo opor i ljekovita .
Mint bolest pregled < p > Mint biljke su osjetljivi na bolesti hrđe . Rust jegljiva koja se razvija unutar postrojenja i pokazuje se kao narančaste mrlje na donjoj lišće i stabljike . Primjena herbicida ili rezanje lišće neće riješiti biljka bolesti . Najbolji tretman je iskopati i uništiti zaražene biljke . Novi metvice sjemena može biti posađeno na drugom mjestu daleko od zaraženog tla .
Uzgoj
< p > Mint biljke napredovati u bogatom , vlažnom tlu i vole sunčana područja . Mint jevrsta biljke koja će se po cijelom krevetu , pa je obično ograničen na biljne kontejnera . Biljke su zalijevati redovito zadržavanja vlage tla . Kadabiljka je u punom cvatu , metvice se smanjiti za rukom . Listovi se mogu koristiti ili sušeno ili svježe. Suhe metvice su visjele zajedno u grozdovima blizu toplom , prozračnom mjestu . Svježe lišće se može koristiti odmah ili kratko pohranjeni u hladnjak .
Kulinarstvo
< p > Koristi U kuhanju , zelena metvica se koristi u jelima s roštilja , punjene povrćem i rižom . Suhe metvice se posuo humus , dok su svježe metvice grančica koristi u takvim pića kao što su čaj i mente julep . Pepermint se češće koristi u slasticama dodajući svjež okus sladoleda , sorbets i žvakaće gume . Pepermint također dodaje okus pića , kao što su vruća čokolada , čaj i CR & # xE8 , ja de mente liker . Buhača rijetko koristi u kuhanju .
Ljekovito Koristi pregled < p >infuziju nane ili paprene metvice čaj se može dati kao prirodni lijek za prehlade i gripe . Infuziju se priprema ulijevanjem pola litre kipuće vode na jednu uncu sušene biljke . Pojedinci ili može piti infuzije ili udisati miris . U prošlosti , buhača bio korišten kao prirodni lijek za razne aliments . Danas se smatra otrovne. Čak iu malim količinama ,biljka je povezana sa štetnim štetnih utjecaja , kao što su napadaja , gubitka svijesti i smrti .

od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-mint/1016131746.html
autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.