Kikiriki Sjeme sorti

Baš kao što postoje četiri glavna tipa kikiriki , tu su i četiri glavne vrste kikirikija sjemena : Virginija , španjolski , Runner i Valencia . Svaka vrsta ima karakterističan okus , aveličina obje matice i sjemena varira između vrsta . Različite vrste oraha koriste se za izradu različitih kikiriki proizvode , kao što su maslac od kikirikija , snack orasima ili uljem . Stoga , odaberite kikiriki sjeme , ovisno o tome što vaš glavni korištenje za kikiriki će biti , a temelji se na prikladnosti za uzgoj u vašoj regiji . Runner Kikiriki

Runner kikiriki su jedan od najčešćih vrsta kikirikija . Oni imaju vrlo čak kernel veličinu i koriste se prvenstveno za proizvodnju s maslacem od kikirikija . Ova vrsta kikirikija sjeme se sadi i uzgaja u Alabami , Florida , Georgia , Oklahomi i Teksasu .
Španjolski Kikiriki

španjolski kikiriki su male - kerneled matice obuhvaćena crvenkasto - smeđe kože . Ove sjemenke su narasli za njihov okus , a koriste se u različitim kikirikija proizvoda, uključujući i bombona, snack , ulja i maslac od kikirikija . Španjolski sjemenki kikirikija su najprikladniji za uzgoj u Oklahomi i Teksasu .

Valencia Kikiriki

Valencia kikiriki suslađe od kikirikija od ostalih sorti . Ova vrsta sjemena se uzgajaju za prženje i kuhanje, a općenito se prodaje kao snack matica . Valencia sjemenke su najprikladnije rasti u Novom Meksiku . Međutim , dr. William D. Podružnica na Sveučilištu u Coastal Plain Experiment Station Gruzije razvio Gruzija Valenciji, koja je dobro pogodna za uzgoj u Gruziji i pokazuje visoku toleranciju na bolesti . Georgia Valencia jecertificirano sjeme koje se mogu uzgajati samo ovlašteni vinogradara .

Virginia Kikiriki

Virginija kikiriki su velike - kerneled orasi i uzgajaju prvenstveno kao snack orasima . Njihova velika zrna su dobro pogodna za pečenje u ljusci . To sjeme sorta koja se uzgaja prvenstveno u jugoistočnom SAD-u , uključujući i Virginia i Carolinas .
Kikirikija sjeme Raznolikost

Uzgajivači svih vrsta kikirikija sjeme treba biti svjestan da Zakono zaštiti od kikirikija Variety ( PVP ) ograničava proizvodnju i distribuciju određenih sorti sjemena . Uvijek provjerite s lokalnim proširenje uredu ili s USDA Plant Variety Ureda za zaštitu .

Anatomija kikiriki Plant

kikirikija biljkamahunarki bere za svoje sjeme pods . Ona je porijeklom iz Južne Amerike , ali može se uzgaja u toplim klimama diljem svijeta , a najčešće se uzgaja u Aziji i Africi , kao i na jugu Sjedinjenih Američkih Država . Rast kikirikija bil

Více >