Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> višegodišnja biljka >> Content

Sorti Blue lana

Plavi lan ( Linum perenne ) jevišegodišnja biljka , i na taj način ponekad jednostavno naziva perennial lana , koja raste do visine od oko 12 do 24 inča . Hardy je u američko ministarstvo poljoprivrede biljka srčanost zona od 5 do 8 , cvate u kasno proljeće . Cvjetovi su srednje plava s pet zaobljenih latica po komadu . Iako plavi lan posvećuje premalo pažnje od uzgajivača u usporedbi s drugim trajnicama , nekoliko uzgaja sorte su na tržištu . Sorte

Većina dostupne sorte plavog lana su slične vrste u obliku, boji i naviku rasta . Za manje vrtove ili drugim ograničenim slučajevima , Linum perenne " Saphyr " ponekad se nazivaju " Saphir " ima iste plave cvijeće kao biljnih vrsta , ali se na vrhovima oko 12 centimetara . " Bright Eyes " jesvjetlije plave boje , ali inače blizak biljnih vrsta . " Alba " jebijelo - cvjetnim raznolikost također slično kao i biljnih vrsta , osim boje cvijeta .
Ostali Laneno Species

prikladno nazvan lijepo lana ( Linum narbonense ) , jednogodišnja u USDA biljne srčanost zone 7. do 9. , proizvodi blijedo u tamnije plavo cvijeće u kasno proljeće . Ovaj kratkotrajni višegodišnja biljka naraste 12 do 24 cm visok . Vitka Listovi su sivo-zelena , a biljke imaju tendenciju da se formira grudice . Neke druge vrste lana , poput zlatnog lana ( Linum flavum ) , koji je izdržljiv u USDA zone 5 do 7 , nose žute cvjetove .
Koristi

sorte plavog lana, kao i biljnih vrsta , su otporne na sušu i pogodna za suhu ili xeriscape vrtovima . Iako plava lana nije lana vrste koriste kako bi rublje , to je još uvijek pogodno za biljke vrtovima , jer je odavno koristi ljekovito . Sa svojim relativno malim cvjetovima , lanena sorte treba nagomilale su ili odrasli u skupinama od tri do pet biljaka . Manji Linum perenne sorta " Saphyr " i radi se u prednjem dijelu granice ili u spremniku . Izvan njihova smjelost raspona , plavi laneni sorte može se uzgajati kao biljke .
Kultura

izrasla iz sjemena ili reznica , plavi laneni sorte imaju plitko korijenje i napredovati najbolje u svjetlu , te crpe tlo . Biljke imaju tendenciju da se kratko živio u teškim gline . Voda nove biljke i sadnice često dok su osnovana . Laneno sorte uspjeti u punom suncu da dio hlad , ali cvijet je većina u izobilju u sunčanim uvjetima . Čak i pod optimalnim uvjetima , pojedini cvjetovi trajati samo jedan dan . Za promicanje dodatne cvjeta , smanjitiproizlazi upola oko pola puta kroz proljetne cvatnje .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-perennials/1016024197.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.