Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> višegodišnja biljka >> Content

Od sadnje do Pojavivši , koliko dugo za Hosta Tuber nicati

? < P > hostas ( Hosta spp . ) Su poznati po svojoj čvrstoj zelene ili šarolik lišće koja poboljšava sjenovita mjesta gdje druge biljke imaju tvrdo vrijeme preživjeli . Hardy je u američko Ministarstvo poljoprivrede biljnih srčanost zone 3 do 9 , oni su dostupne kao male biljke koje rastu na samo nekoliko centimetara , a što je veće sorte koje rastu kao visok kao 5 metara . Uzgaja najčešće iz gomolja ili dijelova golim korijena , novi rast izlazi iznad tla dva do četiri tjedan nakon što posaditi gomolje . Screenshot Kupnja Hosta Gomolji
< p > Možete kupiti djelomično razvijen Hosta biljka u kadi koji zahtijeva ništa više nego prijenos biljka , tlo i sve , u pripremljenu rupu u zemlji . Ove hostas potrajati kratko vrijeme na sve da se nasele u , a oni pružaju instant lišće na inače golom i uznemiruje sjenovito mjesto . Bare , korijenja ili gomolja su općenito manje skupo i može ponuditi širi spektar izbora kada je u pitanju raznolikosti i bojanje. Početna Hosta od golog korijena uključuje malo više rada i duže čekati da se pojavi lišće .
Sadnja Hosta
< p > Plan sadili goli korijen gomolja odmah , jer oni mogu isušiti brzo i ne može oporaviti . Ako ih ne možete doći u zemlju odmah , zadržati ih u kantu vlažne zemlje i posaditi čim možete. Odaberite dobro drenirano područje i kopaju rupu za Hosta koji je samo malo dublje od gomolja ukupne dužine . Obogatite tlo s puno organske tvari u obliku dobi komposta ili gnoja . Stavite gomolja root -end dolje u rupu i ispunite ga s tla , tako davrh gomolja je visible.Water dobro dok se ne pojavi vlageu tlu , ali nije dovoljno , tako da je tlo zasićeno .
< Br > pregled Gledajući Hosta Širi pregled < p > u roku od nekoliko tjedana , novi rast pojavljuje u obliku malih zelenkastim nubs koja izviru kroz tlo na vrhu Hosta gomolja . U ovom trenutku , vi svibanj želite izvući više tla oko razvoju lišće , dok je i dalje vidljiv . Kada je prvi rast otvara u lišće ,biljka pokrenuti proizvodnju svoje vlastite hrane iz dostupnih suncu , a vaša biljka u potpunosti uspostavljen i prilagodile na svoj ​​novi dom .
Sadnog hostas pregled < p > Kao hostas raste , vi svibanj želite odvojiti zrele biljke u nekoliko manjih distribuirati oko vašeg vrta . To možete postići bilo u proljeće ili u jesen kopanje cijeli biljka gore i trese neke od tla off . Koristite oštar nož za rezanje pažljivo između dviju najvećih gomolja i imaju rupu spreman za svakog novog postrojenja . Slijedite isti postupak za sadnju podijeljenu gomolja kojima ste kada ste zasadili izvorni jedan . Kada biljke pomladiti sebi sljedeće sezone , novi rast proizlazi iz koje ostavlja umro natrag za zimu .

od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-perennials/1016131992.html
autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.