Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> višegodišnja biljka >> Content

Kako Visok Can Johnson trava raste

? < P > Johnson trava ( Sorghum halepense ) uveden kao krme hrane za stoku u Sjedinjenim Američkim Državama 1830. iz mediteranskog područja . U nekim krajevima poznata je kao alepskog trave ili Aleppo - proso trave . Johnson trava postalainvazivna biljka koja smanjuje prinose poljoprivrednih kultura , a gužve se vrijedne domaće biljne vrste . Početna vrtlari su ohrabreni da ga iskorijeniti brzo ako se počne .
Opis pregled < p > Johnson travaclumping tipa višegodišnja trava koja reproducira brzo u kolonijama . Razmnožavanje je putem sjemena pad i rizoma korijena ili stabljike . Korijen i matične fragmenti nicati lako u nova postrojenja . Visok , uspravan stabljike do 6-8 metara u visinu po dospijeću . Proizlazi ne granaju i njegovi grubo lišće uvaljati u na pupoljaka trenutku na pramcu . Listovi su ravni i rijetko dlakave s bijelom sredinom venu . Cvjetni glave razviju svibnja-listopada za jesen sjemena disperzija . Cvijeće su piramide oblika s velikim, otvorenim granama . Oni se pojavljuju zelene ili zeleno - ljubičasto kao i oni početi rasti , mijenja u tamno crvene ili ljubičaste po dospijeću . Korijen sustav Johnson trava je gusta , mesnat i segmentirani .
Sadnice
< p > Sadnice su slične kukuruza sadnica , ali njegova prva list raste paralelno na tlo . Ona se pojavljuje u proljeće i čini sjeme do srpnja . Njegova tamna , crvenkasto - smeđe do crne sjeme ostaje u prilogu nakon vađenja sadnica iz zemlje . Plojkama su bez dlaka s glatkim rubovima . Listovi rastu 6-20 cm dugo. Proizlazi ružičasta do boje hrđe u blizini baze stabljike . Biljka raste u čupercima . Listovi i stabljike umrijeti natrag nakon prvog mraza u zimskim mjesecima , ali se razmnožavaju jednostavno u proljeće iz podzemnog kurkume sustava .
Spread
< p > Johnson trava brzo širi kroz poljoprivrednog zemljišta , vinogradi, voćnjaci i ceste , gdje je zemlja bila poremećena za izgradnju . Njegova američko ministarstvo poljoprivrede smjelost zona nije identificiran , ali to je opisao kao poljoprivredni štetočina u većini država južno od 42. paralele. Ona se natječe s poljoprivrednim kulturama za hranjive tvari tla , sunca i vode , čime se smanjuje uspjeh usjeva . Johnson trava je ponekad pogrešno dvorištu trava ( Echinochloa crus - galli ) ili pasti Panicum ( Panicum dichotomiflorum ) prije njegova osebujna piramida u obliku cvjetova razvijaju . Niti jedna od ove dvije trava je identificiran kao invazivna vrsta . Indijanci biljne vrste imaju prirodne biološke kontrole u svojim ekosustavima koje ih sprečavaju od napada drugih biljnih vrsta .
Iskorijenjeno
< p > Johnson trava nije osjetljiv na velikim primjene herbicida ili drugi singl -method programe kontrole . Prevencija jenajučinkovitija metoda kontrole u velikim programima iskorjenjivanja kao iu kućnim vrtovima . Povucite i uništiti gomolj podzemnih korijenje i sve male sadnice koje razvijaju oko središnje korova pramen . Temeljito zahvatu obrade donosi teške rizoma na površinu tako da oni mogu biti uklonjene . Košnja prije nego štobiljka može razviti sjeme je iučinkovita metoda za kontrolu .

od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-perennials/1016131995.html
autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.