Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> višegodišnja biljka >> Content

Njega & amp ; Održavanje Purple Coneflowers

< p > Purple coneflowers ( Echinacea purpurea ) su jedan od najtežih trajnica za vrt . Jednom uspostavljena , ove biljke su drought- i topline tolerantni . Pojednostavite njegu i održavanje potrebnih da bi ih započeo u svom vrtu odabirom zdrava , dobro brinuli za biljke iz rasadnika ili na lokalnom vrtnom centru . Purple coneflowers su porijeklom iz istočne i središnjim regijama SAD-a . Oni su jednogodišnja u US Department of Agricultural srčanost zona 3 do 9.
mjestu Izbor i Sadnja pregled < p > Purple coneflowers najbolje izvode kad se uzgaja u punom suncu. Oni će tolerirati dio hlad , ali neće cvijet kao prolifically . Oni vole da rastu ravnomjerno vlažno , dobro drenirano tlo koje je bogato organskim tvarima ; Međutim , oni će tolerirati široki raspon tala , uključujući čiste gline . Izmijeni tlo komposta prije sadnje . Ljubičasta coneflower neće tolerirati soli , pa ih držati podalje od rubova vaše imovine ili drugim mjestima gdje se sol nakupljanje je problem .
Zalijevanje i gnojenje
< p > Voda biljke na redovito kada se prvi put ih posaditi . Ovisno o temperaturi i izvan iznosu od prirodnih oborina , ovaj raspored bi moglo značiti bilo što od jednom dnevno do jednomtjedno . Pazi na znakove uvenuća i vode ako primijetite bilo . Većina biljaka potrebna centimetar vode tjedno napredovati . Vrh haljina tlo na kojembiljke korijena zona je jednom godišnje u rano proljeće s 3 inča kompost , pazeći da ne dobijete kompost pravo protiv stabljike biljke . To je sveoplodnje ove biljke je potrebno da bi se uspješno .
Deadheading
< p > Držite ljubičaste coneflowers cvatnje nonstop sve sezone dugo, sve do prvog mraza jesen , po deadheading ih . Deadheading jeuklanjanje blijedih cvjetova . Ova praksa se ​​obično radi rezanjem stabljike koji sadrži cvatu . Pratite stabljikecvatu je na leđa na glavne stabljike biljke i izrezati ga tamo. Pobrinite se da ne oštetite glavne stabljike . Nema potrebe da se putnik bez vozne karte posljednje cvijeće sezone . Sjeme glave će formirati gdje su bodljikavi cvijet klubovi nekad bili . Neki od sjemenki će pasti na zemlju i samo- krmači , stvarajući više biljke dolaze proljeće . Većina sjemena , međutim, će postatiprirodni izvor hrane za goldfinches .


Štetočine i bolesti
< p >broj štetnika privlači tih biljaka , uključujući i japanske bube , eriophyid grinje i lisne uši . Stavljanje korisne insekte u vašem vrtu je jedan od načina da se bave tim štetnika . Drugi način je da bi neke od blijedih cvjeta da se formira sjeme glave tijekom vegetacije tako da su goldfinches privlači ove biljke . Osim prehrane sjeme , oni će proždrijeti niz nametnika . Bolesti koje utječu ljubičaste coneflowers su antraknoze , trulež stabljike , astra žute i pepelnice . Dobre kulturne prakse kao pravi razmak biljaka , pazeći na tlo gdje su posađene je dobro drenirano i redovito uklanjanje mrtvog biljnog materijala će ići dug put u sprječavanju problema bolesti .

od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-perennials/1016132156.html
autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.