Kako rasti Gardenia Biljke

gardenije su poznati po svojoj ljepoti , poslastica i mirisne mirisa odlaze u zraku kada je u cvatu . Cvjetovi se Gardenia pojavljuju kao bijele nakupine latica , slično ruže , preko pozadini dubokih zelenih , sjajnih listova . Dok gardenije najčešće se uzgajaju na otvorenom, u toplim klimama , možete rasti gardenije biljke pod uvjetom da imate dovoljno svjetla i znati kako se brinuti za biljke . Pregled, što vam je potrebno
plantaže lonac pregled graška šljunka
Top tlo pregled mjerne posude
kave
Mrtvo lišće i borove iglice pregled Voda
sprej boca pregled bilja tanjur
Ručni pruners
Upute 1 pregled

Kupnja gardeniju u proljeće ili u jesen . Odaberite novi lonac za biljke koja je širi od trenutnog lonac po 2-4 inča i jači po 4 do 6 cm . Gardenije često transplantiranih u proljeće i jesen , pa planiramo povećati veličinu vašeg pot svaki put kada presaditi .
2

Ulijte 1 centimetar graška šljunka na dnu lonca . Pokrijte šljunka ispunjavanjem pot na pola puta s vrh tlu . Dodajte pola šalice kave i pola šalice suhih listova ili borovim iglicama na tlu . Pomiješajte razloge i ostavlja se u gornjem tla rukom .
3

Uklonite trenutnu pot od oko korijena Gardenia i stavite biljku u svoju pripremljenu plantaže . Podesite mješavinu tla za poziciju u Gardenia u bazu na 1/4 to1 /2 centimetra ispod lonca u gornjem rubu . Dodaj vrh tla kako bi popunio praznine oko korijena u Gardenia -a .
4

Stavite lonac u blizini južnom prozoru u svom domu u svijetloj prostoriji u kojojbiljka može primiti filtrira , a ne izravno, suncu . Održavati temperaturu od 73 stupnjeva celzijusa u sobi tijekom vegetacije uz temperature padaju do 63 stupnjeva tijekom noći i tijekom zimskih mjeseci .
5

Vodabiljka temeljito na prvom zalijevanje zatim umjereno biloprvi 2 cm dubine tla osjećaju suha na dodir , obično svaka dva ili tri dana . Ako je tlo osjeća čak i malo kul ili vlažnih 2 cm dolje , ne vode .
6

Sprej laganu maglicu preko lišća Gardenia svaki dan kako bi se vlažnost oko biljke i ako je vaš dom ima suhi zrak . Ako redovito prskanje nije opcija , postavite pladanj oblutaka napuni vodom u blizini baze postrojenja za dodavanje vlage u zraku .
7

Isječak s bilo proveo cvijeće kao i oni završiti cvatnje ( zove deadheading ) iza baze cvijet sa ručno pruners . Cut natrag duga proizlazi da je poremetiti Gardenia je oblik u rano proljeće .

Sun Zahtjevi za Heuchera Citronelle

Heucheras , također poznat kao koraljnih zvona , svestrani su biljke koje se uzgajaju za njihovu njiše lišće , iako ponekad proizvesti upadljiv cvijeće . Heuchera & quot ; Citronelle & quot ; ima žute do Chartreuse lišće , ovisno o količini sunčeve s

Více >