Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> višegodišnja biljka >> Content

Kako raste Red Ginger Alpinia Purpurata

< p > Crveni đumbir ( Alpinia purpurata ) , ponekad zvan džungla kraljica , jetropska zeljasta trajnica porijeklom s Južnom Pacifiku . Raste iz mesnate , ali čvrstim rizoma korijena . Crveni đumbir reagira pozitivno na plodno tlo i puno vlage , pogotovo kada su temperature vruće i sparno uvjeti . Širi ih na otvorenom tijekom cijele godine u američko ministarstvo poljoprivrede biljnih srčanost zone 9 i toplije . Sezonski suše i mraza ubija biljke natrag na zemlju , ali su pomladiti dok rizoma ne zamrzne . Pregled, što vam je potrebno pregled lopatu
organske tvari
dobro izbalansiran , sporo otpuštanje gnojiva ( 10-10-10 )
zaobići ili ručno pruners
Upute
1 < p > Pronađite idealnu sadni područje na vaše imovine . Red gingers rastu najbolje u djelomičnom suncu da pjegav hladu s četiri i osam sati od izravnog sunčevog svjetla dnevno. Izbjegavajte tlima koja su alkalna u pH , gusta i zbijen , vrlo je pješčana ili prirodno suha . Ovi uvjeti ne promiču bujne rast i dugoročni uspjeh .
2 < p > Njegujte vrtni krevet s lopatom na dubini od 10 cm . Razbiti zemlju na male čestice stvoriti mrvljiv , poroznu teksturu . Dodajte 3-6 cm kompost ili dobro trulog gnoja na krevetu , to je duboko miješanje u svježe obrađenu zemlju .
3 < p > Pogon rizoma ili kontejnera - podignuta crvena đumbir postrojenja u vrt . Biljni rizoma vodoravno na dubini od 3 do 4 inča . Orijentirati bilo pupoljci gore. S biljkama , izvadite korijen loptu iz spremnika i stavite ih na istoj dubini u vrtu kao što su bili u loncu . U idealnom slučaju , postrojenja crveni đumbir jednom tla najmanje 65 F , o vremenu koje će posaditi toplo - sezonskim povrćem , kao što su kukuruz ili dinje .
4 < p > Voda crveni đumbir postrojenja za održavanjeravnomjerno vlažno tlo , dopunjujući prirodnu kiše po potrebi . Toplijevrijeme ,više vode te đumbir biljke trebaju . Tijekom jeseni i zime , kada biljke prirodno umrijeti natrag ili ići u mirovanju , zadržati tlo jedva vlažnom blago suha kako bi se spriječilo truljenje korijena .
5 < p > raspršiti komposta i 10-10-10 sporo otpuštanje granulirani gnojiva preko vrtnog krevetu . Pratite naljepnica upute za doziranje ili ponoviti raspored aplikacija .
6 < p > Nakon crveni đumbir biljke pokazuju snažan novi rast u proljeće ili početkom ljeta , primjenjuju se topiv u vodi gnojiva u tandemu s zalijevanje . Izbalansirana formula dovoljno . Tekuća hrana crvene gingers svakih dva do četiri tjedan za vrijeme ljetnih vrućina . U tropskim krajevima , najtopliji mjeseci protežu od midspring do midfall , kao što je krajem ožujka do kraja rujna na Havajima ili Južnoj Floridi .
7 < p > odsječena cvijeće koliko je potrebno za bukete . Nakonmatičnih stvara cvijet , to obično degradira polako postaje čupav i žuta . Cut natrag proizlazi da je već procvjetao na tlo s zaobići pruners . Kompost krhotine .
8 < p > Propagirati biljke , ali iskopavanja i dijeljenjem rizoma u rano proljeće kaotlo zagrijavanje . Alternativno , sićušne biljčice proizlaze iz baze crvene ili roza cvijet i težine niz Stabljika . Kljun promašaja na zemlju , donosi biljčice u dodiru s tlom i ukorjenjivanja . Iskopati ove ukorijenjene biljčice ili ih izrezati iz stabljike do korijena u kontejnere za sadnju kasnije.
9 < p > Smanjite sve proizlazi sredinom ili krajem zime s pruners , rezanje ih u ravnini sa zemljom ili izradi 2 do 3 cm visok . Zimska hladnoća , mraz i suša , naravno, ubija natraglisnato stabljike . Rizoma ostati živ i da će nicati novi, bujne rast u proljeće je toplinu , stvarajući više vizualno privlačan krevet ponovno .

od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-perennials/1016132185.html
autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.