Kako napraviti Gardenia Bonsai

gardenija bonsai jezapanjujuća , snažno raste grm koji zahtijeva pažnju . To multistemmed , zimzelena trajnica razvija gusta i sjajna , tamno zeleno lišće i proizvodi mirisne bijele cvjeta . Kiseline - ljubavnik ,Gardenia bonsai zahtijeva ravnomjerno vlažno okruženje tla s puno sunca promovirati svoj ​​najzdraviji razvoj . Pregled, što vam je potrebno
vrtlarskim škarama pregled potting spremnik
gnojivo
pregled Upute Screenshot 1

Odaberite dobro drenirano potting posudu koja ima više od jednog drenažnu rupu na dnu . Odaberite lonac koji ima dubinu koja je malo veći od Gardenia je masu korijena sa širinom koja je oko dvije trećinepromjera svoje baldahinom .
2

Pripremite posudu u Gardenia -a prije nego što ga izvadite iz njegova izvorni kontejner . Postavite fino žičane mreže preko svakog od spremnika u drenažne rupe kako bi se spriječilo korijene iz raste iz spremnika . Napunite spremnik oko trećine puta s tla . Koristite hranjivih tvari bogate tlo koji je posebno dizajniran za biljke kisele ljubavi . Presaditi gardeniju brzo kako bi spriječio svoje korijene od isušivanja tijekom procesa .
3

Stavite gardeniju na čistu, ravnu površinu . Koristite oštre , sterilne škare kako bi se uklonile proveo cvjeta i bolesnom lišće . Napravite rumenilo rezove za promicanje brzo ozdravljenje . Tanke unutarnjih grane gusto foliated Gardenia za promicanje cirkulaciju zraka i sunčeve svjetlosti tijekom cijelog interijera . Trim ponovno snažno rastuće grane i stabljike .
4

Maknite gardeniju iz izvornog spremnika i stavite ga na čistu, ravnu površinu . Raspasti višak tlo nježno iz Gardenia je masu korijena . Pregledajte korijenski sustav usko , ali rukujte oprezno , jer su njeni fine korijeni su krhke i lako oštetiti . Uklonite samo oštećene i deadened korijene iz Gardenia je korijenski sustav . Koristite oštre , sterilne vrtne škare za dovršetak obrezivanje .
5

Stavite gardeniju u središtu njegovog pripremljenog spremnika i ispunite ostatak posude sa zemljom . Budite sigurni da su svi u Gardenia je u redu korijena pokrivena potpuno sa zemljom i natapala gardeniju za rješavanje tlo . Ulijte mlaku vodu ravnomjerno oko baze biljke dok voda teče iz drenažne rupe . Ponovno napunite posudu sa zemljom , ako je potrebno , na naknadu za podmirenje .
6

Predaj novo saksiji Gardenia bonsai u toplom , sunčanom položaju koji prima najmanje šest do osam sati punog sunca svaki dan , Izbjegavajte mjesta koja iskusiti ekstremne temperature varijacije , kao što je u blizini vrt roštilj i grijanje otvore . Slobodno zadržati svoje Gardenia bonsai na otvorenom tijekom vegetacije , ali bi ga kući prije nego što temperatura padne ispod 50 stupnjeva F , jer je netolerantan da se ohladi temperature .
7

navodnjavanje gardenije bonsai duboko i često održavati vlažno , ali ne i zasićen , okoliš tla . Dopustite samo gornji sloj tla na suho između svakog zalijevanja kako bi spriječili zdravstvene probleme vezane uz prenapona i underwatering na gardeniju .

Blue Eyed trava Life Cycle

Blue eyed trave ( Sisyrinchium angustifolium ) je rodom biljka koja raste u US Department of Agriculture bilja srčanost zone 4 do 9 Raste 18 do 24 cm visok i ima dugu , travnatim lišće i plavo cvijeće koje se pojavljuju u . proljeće . Kao i svi cvije

Více >