Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> uzgoj biljaka >> Content

Stopa rasta od Elodea

< p > Elodea canadensis , inače poznat jednostavno kao elodea jevodena biljka koja je porijeklom iz sjevernoameričkom kontinentu . To je također dio skupine biljaka poznatih kao waterweeds , dijelom i zboguvođenja biljke u određenim putovima u mjestima kao što su Australija , Europi , Africi i na Novom Zelandu dale probleme . Oni smatraju štetnih korova u tim putovima , a na tim kontinentima , iako su također uzgajaju u akvarijima za ukrasne svrhe . Elodea raste vrlo brzo i može doći do zrele stanje u roku od tjedan dana . Postoji nekoliko čimbenika koji utječu na stopu rasta elodea .
Tla pregled < p > Tlo koji se sastoji od mulja je vjerojatno da će rasti veće pojedinačne elodea biljke i puno je veća vjerojatnost da rastu kolonije elodea . Mulj jevrsta tla koja se sastoji od zrnatog materijala poput pijeska , ili može biti sličan glinenoj smjesi . Ona se razlikuje od pijeska , međutim, u tome što je deponiran sediment koja je bogata hranjivim tvarima . Zbog toga , ona pruža najvjerojatniji izvor prehrane za elodea , za razliku od čistog pijeska što nijevrlo dobar izvor prehrane . Mulj može biti bogat u određenim iona , posebno željeza , a prinos jače i više izobilju kolonije elodea . Drugi spojevi koji povećavaju biljka rast uključuju bikarbonata i fosfor . Bez tih tvari , rast elodea sklon usporiti i kolonije na kraju odumiru . Tlo s obiljem mulja omogućuje elodea biljke rastu njihove puca u brzom tempu , sijekući svoju stopu rasta za manje od tjedan dana do sazrijevanja .
Temperatura
< p > Elodea biljke rastu gotovo u cijelosti u vodi . Temperatura vode u kojoj je potopljen značajno utječe na njezin rast , ali to ne znači da niječvrst biljka . Idealna temperatura za elodea rasponu 65-75 stupnjeva F ( 18-24 stupnjeva C ) , ali je u stanju preživjeti puno hladnije temperature . Čak iu ledenim temperaturama tijekom zime , elodea nastavlja napredovati , premda je stopa rasta znatno pada . Kad proljeće dođe , njegova stopa rasta vrati u normalu .
Ugljični dioksid pregled < p > Kao i sve druge biljke , elodea zahtijeva ugljičnog dioksida za metabolizam i fotosinteze . Elodea mora biti u idealnim uvjetima za to prikupiti dovoljno ugljičnog dioksida za opstanak . Voda koja je gazirano je bitno jer daje zrak u elodea . Obično gazirane vode tekuće vode , kao što su potoci i potoka . Ugljični dioksid također dolazi iz ribe , što ga izbaci kad izdahnuti . Propadaju vegetacija također potiče rast zbog raspada organskog materijala u ugljikovih spojeva . Rast može biti usporen , međutim, ako postoje druge biljke natječu za ugljični dioksid .
Svjetlo
< p > Sigurno nenajmanje važno , sunčeva svjetlost jeglavni čimbenik u utječe na stopu rasta elodea . Kao i sve druge biljke , u suradnji s ugljičnim dioksidom , to treba sunčevu svjetlost da metabolizira i obavljati fotosintezu . Od elodea živi prvenstveno u vodi , ona mora biti u plitkoj vodi sunčeva svjetlost doći do njega . Više plitkevode ,većiporast u stopi rasta .

od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-plants/1016132484.html
autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.