Žuti lišće na Kentia Palms

Također se zove stražarskoj ili hotelsku dlan , kentia dlana ( Howea forsteriana ) potječe iz niskim visinama na Lord Howe kraj obale istočne Australije . Tu , ovaj singl - međumjesni dlan dospijeva 50 do 60 metra , ali kada se uzgaja u tropskim vrtovima i drugdje , ona teži da se samo 20 do 30 metara u visinu konačne . Tolerantan od slabog osvjetljenja i sušno zraku zajedničkog u domovima i uredima , kentia dlan je opsežno koristi kao unutarnje biljka još od kraja 19. stoljeća . Neodgovarajućim uvjetima rastuće može dovesti do žute boje lišća .
Svjetlo Izloženost pregled

U Sjedinjenim Američkim Državama , kentia dlanovi se može uzgajati na otvorenom samo u mraz bez regijama , kao što su Havaji , obalni južnoj Kaliforniji , Puerto Rico i najjužniji Florida . Većina tih palme su odrasli u hladu staklenicima za upotrebu kao sobne biljke . To acclimates kratke , mlade , podigavši ​​poljskog dlanove na nižim razinama osvjetljenja očekuje u zgradama . Međutim , u svom prirodnom navike , kentia dlanovi rasti u punom suncu. Akohlad - narasla kentia dlana izložen prekomjernom suncu prebrzo , a listovi će skuhati i žuta kao rezultat . Kentia palmino će proizvoditi nove listove koji su u potpunosti zeleni jednom do dva godina nakon što je izložena punom suncu uvjetima uzgoja.
Tla vlage Uvid pregled

I pretjerano suhe i vlažne tla može dovesti do žutilo kentia palminog lišća . Suho tlo rast ograničenja i sposobnost za održavanje biljnih tkiva , dok mokrom /poplavljene uvjeti ugušiti korijene i uzrokovati truljenje pa su listovi ne dobivaju dovoljno vlage i hranjivih tvari . Širi kentia dlan u bilo slobodno otočnu zemlju u tlu ili u kontejnerima . To najbolje nastupa s umjerenom , ali običnom vodom . U najsunčanijih locales i na pjeskovitim tlima , češće zalijevanje je potrebno . Pod krovom gdje temperature su hladnije , a svjetlo na nižim intenzitetom ,ravnomjerno vlažna do umjereno suho tlo dovoljno .
Razmatranja rast

Sve u svemu , kentia dlanovi su sporo rastu biljke i da je jedan od razloga zašto je njihova upotreba kao houseplant je povoljan - neće osloboditi brzo svoj ​​spremnik ili soba . Očekujte najstarije , niže pahulje na kentia dlanovima do žute zbog starosti . Više alarmantno je kada mlađi ili novo u nastajanju Listovi su žute , što upućuje na ozbiljne nedostatak hranjivih tvari . Sadnica kentia dlanovi ne treba uzgajati u punom suncu , što će uzrokovati stres i žute boje lišća . Nakon 5 godina , sadnice su najbolje mogli rasti u puno sunca.

Nutrition Netlogu

Za najbolji rast , biljka kentia palme u organskom bogata tla s kompost , treset raspadanju ili druge biljne tvari pomiješa sa zemljom . Nedostatak dušika dovodi do bijele novi rast , a žuta novi rast ukazuje na nedostatak magnezija, mangana , željeza i kalija . Na otvorenom , koristite uravnotežen , sporo otpuštanje zrnati oslonac za gnojivo s mikronutrijenata za održavanje adekvatne prehrane u tlu za dlan . Indoors , možete koristiti uravnotežene sporo oslobađanje granula na površini tla uz primjenu razrijediti tekućih gnojiva u tandemu s zalijevanje . To je najbolje koristiti tekuća gnojiva samo u toplijim , dužih dana od proljeća do jeseni . Ne oploditi zimi .

Nedostaci koji žive pod Ivy

Ivy biljka jeloza biljka iz roda Hedera.There četiri glavne vrste biljaka bršljana . Oni sualžirska bršljan ,engleski bršljan ,Atlantic bršljan iKolhide Ivy . Ivy vrste rastu u različitim područjima diljem svijeta , ali može postati žrtva istih štetn

Více >