Koliko dugo je potrebno za Ružmarin raste

? Ružmarin ( Rosmarinus officinalis ) potječe iz mediteranske regije , gdje se prilagoditi toplim temperaturama , pjeskovito tlo i suhom . U toplijim područjima (zone 7-11 ) jetrajnica i može rasti na otvorenom . Plant ružmarina u lonac u hladnijim područjima (zone 6-2 ) tako da se može unijela tijekom zime kako bi ga zaštitili od hladnoće . Rosemary preferira blago alkalna , Sandy, dobro drenirana zemlja , tako da korijenje ne ostane mokro i može živjeti i do 20 godina kada je dobro zbrinut . Počevši od rezanje

najbrži način da dobijete biljku ružmarina počeo je s rezanjem . Uzmite za rezanje od novog rasta na matične biljke , izrezivanje oko 2-4 cm od kraja grane krajem svibnja ili kroz mjesec lipanj . Trim off donje lišće i umočiti kraj podružnice u navijali hormona prije to osiguranje u lagano navlaženom potting tla . Pokrijte rezanje i lonac s plastičnom vrećicom kako bi bio u toplo, vlažno okruženje , između 60 do 70 stupnjeva celzijusa , a od izravnog sunčevog svjetla . Reznice potrajati oko dva do tri tjedna da se razvije korijenje i novi rast , na kojem trenutku se mogu transplantirati . Bez navijali hormona , reznice trajati oko osam tjedana da razviju korijenje .
Počevši raslojavanje Srpski Srpski

Raslojavanje je još jedna metoda koja se koristi s propagandom naših ružmarin brzo , jergrana ostaje u prilogu na izvornu biljku i dalje dobiti hranjive tvari iz njega . Koristite granu koja se lako doseže tlo i ukloniti lišće uz 1 - inčni odjeljak u tom trenutku . Pričvrstite ga na tlo pomoću krajolik pin i pokriti dio lite lišća s prljavštine . Slojevita grana razvija korijene tijekom nekoliko mjeseci , prepoznatljivih jer novi rast počinje razvijati na vrhu grane . U ovom trenutku , rezati granu od matične biljke i premjestiti na novu lokaciju , pazeći da ne ometaju korijene previše .
Počevši od sjemena

Iako je moguće započeti ružmarin iz sjemena , to se nepreporučuje jer se postupakstope klijanja je samo oko 15 do 30 posto . Oni mogu potrajati i do tri mjeseca klijati , pa ih početi i prije sadnje sezone . Biljni ružmarina sjemena u svjetlo , pješčane supstrata za proizvodnju presadnica , stavljajući ih oko 3 inča apart . Spread tanki sloj potting tla preko sjemenki i ih sprej lagano s vodom navlažiti tlo . Pokrijte sjeme ladice ili šalice labavo s plastičnom folijom kako bi ih vlažna i stavite ih na toplom . Nakon sadnice početi nicati , oni zahtijevaju dovoljno sunčeve svjetlosti te nastavak toplinu . Posaditi u većim posudama ili na otvorenom prostoru kada ne postoji opasnost od mraza . Burpee preporuča čekanje dok se sadnice su oko 3 cm visok pred presađivanje .
Uvjetima uzgoja

Ružmarin zahtijeva najmanje šest do osam sati suncadnevno za optimalan rast . Biljke doći do zrele visine od 3 do 5 metara , u prosjeku , s širenjem 4 do 5 metara , ovisno o točnim uvjetima uzgoja i specifične sorte . Veličina i oblik se može kontrolirati s rezidbom . Kada se sadi u lonac , ružmarina može zahtijevati presađivanje i obrezivanje dvaput godišnje jer raste prilično brzo . Nakon što je vanjska temperatura doseći oko 30 stupnjeva celzijusa , premjestiti ružmarin unutra na sunčanom položaju s južne ekspozicije i dobru cirkulaciju zraka kako bi se spriječio razvoj pepelnice .

Kako Tall Do Rosemary stabla rastu

Ružmarin jezimzeleni grm koji ima potencijal za rast do 6 metara visok u toplije klime ? ; patuljaste sorte ne rastu tako visok. Uzgoj ružmarina u unutarnji ili vanjski spremnik će također utjecati na ukupnu visinu , kao što je rast biljka će se odre

Více >