Može li Rosemary & Lavanda raste usporedno

? Mnogi lavande i ružmarina sorte su porijeklom iz mediteranskog područja i široko uzgaja u umjerenim regijama . Njihovi rastu zahtjevi su slični - vrste tla , potrebe za vodom , temperatura i izloženost . Uspjeti u rastu im side- by -side pružajući idealne uvjete za uzgoj i odabir prikladnih sorti . Plant na sunčano mjesto i prostor koji omogućuje njihovog eventualnog veličine po dospijeću pa se ne natječu jedna s drugom svjetlu . Uvjetima uzgoja
Sandy ili kamenita tla odijelo lavande i ružmarina

Rosemary tolerira većinu vrsta tla , ali ne treba izvrsnu drenažu . Lavandula angustifolia i x intermedia raste u dobro isušen , neutralne - za - alkalna pješčanim ili kamenitim tlima , dok je L. stoechas više vole kisele uvjete .

Iako mnogi ružmarin su mraz trebaju sunčanu poziciju zaštićeni od hladnoće vjetar . Lavanda , osobito jednogodišnja sorti , izdrži više izložena mjesta i može se koristiti kao zaštitne folije kad odrasli zajedno . Pola jednogodišnja i osjetljivije vrste su više pogodna za kontejner rastuće osim u US Department of Agriculture biljnih smjelost području zone 6. i 7. .


Sorti

uspravnom zajednički ružmarina može se koristiti u kuhanju .

Uspravnim grmolikih oblika Rosmarinus officinalis i sortama poput gospođice živu glavu u uspravnom položaju može narasti do 6 metara , ako unpruned , dok su kraći sorte , poput R. o. albiflora i R. O . Benenden Blue , samo doći do 32 inča . Bespomoćan ili kaskadni vrste , kao što su R. lavendulaceus i R. o Severn Seas su nježniji , početkom cvatnje i mogu širiti 3-6 metara , ako se ne bi untrimmed .

Odaberite lavenders iz stotine dostupnih u različitim visinama , proširila i boja . L. angustifolia Blue Jastuk , Lady Anne , Miss Muffett i nana alba su svi mali vinari , dosegnuvši oko 12 centimetara . Viši sorte na 18 do 24 inča su Hidcote , Arctic snijeg, Beechwood , Munstead , Melissa jorgovan, Royal Purple i Coconut Ice . Lavendula x intermedia Grosso , Grappenhall , Grey Hedge , Seal i mirisno Sjećanja su jači , širi , a kasnije na cvijet od angustifolia s visine u rasponu 24 do 36 inča .
Uzgoj Side by Side

cvjetanja lavande živica jevrt klasik.

Plantmješoviti hedge naizmjeničnim Lavandula x intermedijalne i Rosmarinus officinalis na razmak 3 - noga . To stvara srednje živicu od kontrastne sivu i zeleno lišće s proljetne i ljetne cvjetnice interesa . Dodaj boju i miris na svakom vrtu kombiniranjem ispružen ružmarin narasla na prednjoj strani granice ili preko visi zid s lavandom kao back drop . Alternativno , biljka pojedinačno ili u grupama na jugu suočavaju granice , plaćati pozornost na njihov razmak , tako da se ne gomilatidruge.
Njega
Obrezivanje potiče zdrav rast novih .

Produžite trajnost po održavanju postrojenja dobro pruned potaknuti nove , zdrav rast . Vrijeme je ovisna o biljnim srčanost i cvjetnice sezone , ali u cjelini , orezati Hardy lavenders nakon cvatnje i ružmarinom u proljeće ili ljeto . Izbjegavajte rezidbe u kasnu jesen , kao mraz može prodrijeti njihove stabljike i oštećenja ili čak i ubiti biljke .

O Rosemary

Ružmarin ječesta biljka poznata po svojim aromatičnim svojstvima u varivima i stuffings . Ne biljka vrt bi bio potpun bez barem jedne biljke ružmarina , kao što je to ne samo dobri u kuhanju , ali aromatično u vrtu , kao dobro. Ljubavnik vlage , neki

Více >