Salvia Plant List

Salvia također se naziva kadulje te jevišegodišnja biljka koja raste kao različite veličine cvjetnice grmova . Salvia dolazi u više od 800 različitih vrsta . Biljke se razlikuju u zreloj veličina, boja cvijeća i rastućim zahtjevima stanju. Neki salvias su porijeklom iz tropskih područja , dok su drugi više hladno Hardy. Salvia je korišten za ljekovita svojstva stoljećima u mnogim kulturama diljem svijeta . Salvia biljke visine stabljike s lišćem i visokih stabljika cvjetnih pupova . Salvia splendens

Salvia splendens jerodom iz Brazila i popularno narasla kaotoplo vrijeme godišnjeg . Biljka raste do zrele visine od 8 inča do 3 metara i ima tamno zelena, eliptičan , zub oštrice lišće . Dva - lipped cvijeća cvatu na šiljcima u različitim bojama , uključujući losos , bijele , ljubičaste i jarko crvene boje . Plant u punom suncu u područjima sa hladnijim klimama . U vrućim - trošne regijama , postrojenja gdje se nalazi neki popodnevnom hladu , jer to smanjuje stres na biljkama . Salvia splendens raste najbolje u fino - teksturom , toplom tlu .
Blue Salvia

Plava salvia dolazi u različitim sorti i cvjeta sa svijetle plavo - ljubičaste cvjetni izdanak . Popularne sorte plavog žalfije uključuju Blue Hill Salvia, koji cvjeta od lipnja do listopada, a raste do zrele visine od oko 15 cm ; Salvia officinalis , koji cvjeta za samonekoliko tjedana u proljeće ; i Salvia Caradonna , koji cvjeta u plavo - ljubičastim cvjetovima od lipnja do listopada . Salvia Caradonna je među jači plavih salvias , sa zrelim visini od preko 2 noge i 12 - do 18 - inčni širenja . Lišće plave salvias kreće od svijetlo zelene do sivo - zeleno , a ponekadtamno zeleno- crne. Plava salvia najbolje uspijeva u područjima punom suncu i u vlažnom , dobro drenirano tlo . Broj plavih Salvia sorti su porijeklom iz Meksika , stoga su izdržljiv i Biljke otporne na sušu .
Salvia Greggii

Salvia greggii se također naziva crvena Chihuahuan kadulja i je rodom iz pustinje Chihuahuan . Biljka ima okrugli , nepravilnog oblika i raste kao zimzelena biljka u pustinji Arizona . Salvia greggii je , međutim ,godišnje se u drugim područjima , raste do zrele visine od 3 noge s jednakom širenja . Biljka ima jednostavnu , eliptičan , 1 - inčni - dugo lišće . Njegova 1 - inčni - duge truba u obliku cvijeća su obično crvene boje , ali dolaze u rasponu od drugih boja , kao i , od bijele do ružičaste . Salvia greggii najbolje uspijeva u područjima punom suncu i ima tendenciju da se dugonog s manje proizvodnje cvijeća ako uzgaja u hladu . Biljka je niska održavanje i otporne na sušu .

Koliko hladno može Ružmarin Biljke Uzmi

? Ružmarin biljke su jednogodišnja do zone 6 , te će odlaze u hladnim zimama . Mlade biljke će trebati više njege u zimi kako bi se spriječilo smrzavanje , a osnovane biljke mogu zahtijevati manje pripreme , ovisno o zimskom klime . Srčanost zone B

Více >