Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj Roses >> Content

Koji mjesec presaditi ruža u Južnoj Karolini ?

South Carolina obuhvaća nekoliko američko ministarstvo poljoprivrede biljnih srčanost zone , iz zone 7a kroz 9a . To znači da je najmanja prosječna godišnja zimske temperature u rasponu od 0 do 25 stupnjeva celzijusa . Općenito najbolje vrijeme presaditi ruže su proljeće i jesen . Odabir točno mjesec ovisi ponešto o tome gdje se u Južnoj Karolini nalazivrt i kada je prvi pad od smrzavanja iprošlog proljeća mraz dogoditi . Presađivanje mudrost

kasnu zimu ( ovisno o smjelost zone ) , rano proljeće i ranu jesen su najbolje vrijeme presaditi ruže . U kasnu zimu ili rano proljeće , grmlje spremni ili su počeli " razbijanje mirovanja " što znači da je list čvorovi počinju da nabubri u pripremi za novi rast . Cool temperature i proljeća kiše jednostavnost transplantacije stresa . U ranu jesen , vruće ljetne temperature uglavnom su popustila , ublažavanje stresa na grmlju . U mraz sklone područja biljke imaju dovoljno vremena da se uspostave nove korijene prije niza temperatura set in

Frost Datumi

Za Južnoj Karolini , Clemson kooperativne pruža tablica proljeće i jesen mraz datume izbila po županijama . Ova informacija može pomoći vrtlari odrediti kada presaditi ruže . U proljeće , presaditi kada je teren djelatan bilo koje vrijeme nakon što je " 10 posto od smrzavanja sreću " Datum za određeno županije . Na primjer , ovaj datum će biti 8. travnja za Aiken županije . U jesen , transplantacija ruže četiri do šest tjedna prije " 10 posto od smrzavanja sreću " datuma . U slučaju Aiken županije , ovaj datum je 25. listopada , pa presađivanje trebali bi se održati u sredine do kraja rujna.

Transplantaciju Osnove

Ako ruža je dobro, presaditi ga na novo mjesto koje odgovara njegovu bivšu stranice što je više moguće . Većina ruže rasti s najmanje šest sati direktnog sunca dnevno . Izrežite Lovački natrag za trećinu do dvije trećine , ovisno o veličini ruže . Iskopaju ružu s korijena loptu koja odgovara opseg " kapanje liniji " -Imaginarni krug koji bi obuhvatio širinu biljke gornjem rast . Presaditi , popunjavanje rupa sadnju dio puta s vodom prije instaliranja grm ruža . Suzdržavam tlo nakon sadnje .
Proljeće ili u jesen

U Južnoj Karolini , a na drugom mjestu , što je izbor presaditi u proljeće ili jesen, ovisi o pojedinačnim okolnostima , uključujući i vremenskim uvjetima ivrijeme na raspolaganju vrtlar . Pad presađivanje daje ružuhead start na sljedeće godine vegetacije , što bi moglo značiti više cvijeća u proljeće i ljeto . Kasnu zimu ili rano proljeće presađivanje znači dabiljka će imati cijelu sezonu rasta osnivati ​​svoje korijene . Bilo kako bilo , prakticirati dobru presađivanje nepromjenljiv zalijevanjem novu transplantaciju redovito i temeljito usitnjavanje .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-roses/1016024605.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.